![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Stworzyłem prosty skrypt i wszystko działa poprawnie ale pokazuje się błąd w miejscu definiowania zmiennej. Nie wiem dlaczego tak jest, register_globals mam włączone.
Jak widać , muszę umieszczać przed nim znak "@", dopiero wtedy błąd nie wyskakuje. Ten post edytował folt3k 24.02.2014, 16:40:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie istnieje w $_GET to czegu szukasz, to logiczne ze pluje bledem..... stosowanie @ to bardzo brzydkie rozwiazanie.
Zanim cos bedziesz bral z tablicy to najpierw sprawdz czy tam jest przy pomocy isset() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo zanim wyslesz forma, to w GET nic nie ma..... w GET pojawi sie po wyslaniu forma.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, wrzuciłem zły kod wcześniej. Tak wygląda aktualny. To co powinienem zrobić, aby nie pokazywało tych błędów? Ten post edytował folt3k 24.02.2014, 18:26:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszędzie powinieneś mieć ten sam name, np "dzialanie", a w value w zależności od działania - "odejmowanie" lub "dodawanie" itd.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje, cały skrypt teraz faktycznie działa idealnie, ale został jeden, wydaję mi się, że niewielki problem.
Gdy wrzucam ten skrypt na serwer hostingowy to nie ma żadnych błędów odnośnie definiowania tych zmiennych. Ale na lokalnym serwerze WAMP ten błąd wyskakuje przy każdym zdefiniowaniu zmiennej. Wina leży w niepoprawnej konfiguracji WAMP-a, czy na lokalnym serwerze zawsze będzie ten błąd wywalał? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
który błąd? tzn po tych zmianach masz dalej błąd czy jak? na serwerze jak włączysz raportowanie błędów to będziesz miał to samo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:07 |