![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 2 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam drobny problem mam skrypt który wysyła do mysql aktualny czas + 7,14,30 dni jest to system VIP, wszystko działa fajnie jednak nie podoba mi się efekt wyświetlania, jeżeli aktywujemy konto VIP pisze nam kiedy wygasa np jak zakupiłem go 24.02.2014 to w panelu pisze mi VIP wygasa 24.03.2014 00:00:00 i ja bym chciał zrobić tak aby on mi obliczał czas jaki pozostał czyli np jak kupie na MIES to pisze mi POZOSTAŁO 30 dni itp, próbowałem zrobić aktualny czas - czas z tabelki ale coś mi to nie wyszło i wgl nie działa, czy jest ktoś kto mógł by mi z tym pomóc ?
Powód edycji: [Kshyhoo]: dodałem tagi
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak robiłeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 2 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że to idiotycznie wygląda ale jakoś nie mam pomysłu wgl
Problem w tym że on oblicza tylko ROK ale już dnia i mies nie chce, ktoś ma pomysł jak to naprawić ? Ten post edytował troian 24.02.2014, 10:52:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Obliczenia nalezy wykonywac na czasie w sekundach. Do przerzucania daty na sekundy sluzy strtotime()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak to ma wyglądać ?
$czas = strtotime($_SESSION['konto_vip']); zrobiłem to tak tylko jak teraz zamienić sek spowrotem na DNI ? $czas = strtotime($_SESSION['user_silver_expire'])- strtotime($aktualnadata); Ten post edytował troian 24.02.2014, 11:20:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat zrobiłem to tak tylko jak teraz zamienić sek spowrotem na DNI ? No nie wiem.... pomyslmy..... a ile sekund ma doba? No to moze wystarczy teraz podzielic otrzymany wynik przez liczbe sekund w dobie i bedziesz wiedzial ile to dni? Nie sadzisz?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No nie wiem.... pomyslmy..... a ile sekund ma doba? No to moze wystarczy teraz podzielic otrzymany wynik przez liczbe sekund w dobie i bedziesz wiedzial ile to dni? Nie sadzisz? Nom racja ^^ Wybacz jeszcze się nie obudziłem tak jak trzeba miałem jeszcze jeden problem dane po , ale to zrobiłem w ten oto sposób i niby wyświetla dobrze ale Tak dla pewności się zapytać chce czy ten oto skrypt jest dobrze wykonany:
|
|
|
![]()
|
|
Poludnie a ten jeszcze spi.... komu dobrze....
![]() Co do skryptu: moze byc -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No nockę musiałem odespać, Dzięki wielkie za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:16 |