![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jaka jest najskuteczniejsza metoda podpięcia się do serwera sFTP z poziomu PHP'a ? Potrzebuje na serwerku wykonywać tylko odczytanie listy plików/katalogów, sprawdzenie kiedy katalog był utworzony na serwerze oraz opcjonalnie wyświetlić użytkownikowi PDFa/XMLa z serwera. Pytam ponieważ czytałem w necie o kilku sposobach ale nie wiem, który w praktyce okazuje się najlepszy? Na chwile obecną najlepszą metodą wydaje mi się użycie biblioteki php_ssh2. Pozdrawiam Kamil |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda to baaardzo nieoptymalnie.
Twój skrypt aby wyświetlić pdfa/xmla będzie musiał je skopiować na serwer skryptu. To będzie trwało. Skoro pierwszy serwer i tak musi być on-line, to czemu nie umieścisz tych plików w http? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poniewaz nie pozwala mi na to 'firma matka' ktora kontroluje mniejsze spolki czyli m.in nasza firme tak sobie ich dzial IT to wymyslil i ja jedyna opcje mam wlasnie po sFTP na upartego moge sobie podmapowac / zrobic udzial na serwerze w HTTP podpiac udzial z serwera windowsowego z tym katalogiem gdzie sa faktury jednak to tez moze wywolac marudzenie ludzi z gory (czyt. z firmy matki) dlatego szukam jakiegos dobrego rozwiaznia do sFTP (lista plikow, pobieranie pliku, sprawdzenie daty utworzenia katalogu)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:05 |