Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP][AJAX]Unikanie przekroczenia czasu wykonywania skryptu, Long polling w praktyce
SmokAnalog
post 23.02.2014, 12:07:04
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie,

poczytałem sobie na temat popularnej techniki long polling. W artykule napisano, żeby zabezpieczać się przed fatal errorem spowodowanym przekroczeniem czasu wykonywania skryptu. Zalecano, żeby tuż przed przekroczeniem czasu wysyłać pusty output. Moje pytanie brzmi: dlaczego? Co takiego strasznego się stanie, kiedy pozwolimy serwerowi wypluć fatal error i w takiej sytuacji wysłać ponowny ajaxowy request?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 24.02.2014, 08:10:45
Post #2

Grupa: Moderatorzy

A czemu w ogole chcesz zawieszac skrypt w nieskonczonosc? Skrypt powinien dzialac np. 30 sekund i jesli przez ten czas nic sie nie wydarzy, to powinien normalnie konczyc swoje dzialanie i leciec ponowny request.

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
SmokAnalog
post 24.02.2014, 16:36:17
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zdaję sobie sprawę, że zawieszanie skryptu w nieskończoność to nie jest dobry pomysł, ale chciałbym bazować na ustawieniach serwera. Zaintrygowało mnie to, bo napisali jakby fatal error spowodował wybuch serwera albo co najmniej zniszczył nam long polling smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:41