![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki o to przykład http://mroz.strony.nplay.pl/accordion/ chciałbym, aby po rozwinięciu np. Section 2 marginesy między Section 2, a tekstem "Sed non urna. Donec et ante..." oraz "interdum tellus libero ac justo. Vivamus non quam. In suscipit faucibus urna.", a Section 3 były mniejsze. Nie mogę znaleźć odpowiedniego parametru w css. Macie jakieś pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.ui-accordion .ui-accordion-content {
padding: 1em 2.2em; border-top: 0; overflow: auto; } w padding Ten post edytował Mega_88 23.02.2014, 11:30:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok
tylko jak wpiszę padding: 0em 2.2em; to nadal mam za duży margines, chciałbym mniejszy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślnie masz coś takiego
p { display: block; -webkit-margin-before: 1em; -webkit-margin-after: 1em; -webkit-margin-start: 0px; -webkit-margin-end: 0px; } Zmień na: p { display: block; -webkit-margin-before: 0em; -webkit-margin-after: 0em; -webkit-margin-start: 0px; -webkit-margin-end: 0px; } |
|
|
![]()
|
|
nie mam takiego kodu w pliku css
nawet jak go dodam to nic się nie zmienia |
|
|
![]()
|
|
Nie masz takiego kodu bo to styl dla user agent stylesheet więc sprawdź jeszcze raz bo jak zmienię sobie:
.ui-accordion .ui-accordion-content { padding: 0em 2.2em; border-top: 0; overflow: auto; } I w pliku: jquery-ui-1.10.4.custom_2.css dodam to na początku: p { display: block; -webkit-margin-before: 0em; -webkit-margin-after: 0em; -webkit-margin-start: 0px; -webkit-margin-end: 0px; } To marginesów nie mam Ten post edytował Mega_88 23.02.2014, 12:46:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
ok dorobiłem jeszcze plik reset.css, w celu zresetowania ustawień przeglądarek
ale nawet jak tam mieszcze kod Kod p { display: block; -webkit-margin-before: 0em; -webkit-margin-after: 0em; -webkit-margin-start: 0px; -webkit-margin-end: 0px; } to nic się nie zmienia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienia przeczytaj dokładnie post @Mega_88 masz wyraźnie napisane jaki plik css odpowiada w któym masz wkleić kod na początku pliku. Zaznaczam nie tam gdzie się zaczynają komentarze, tylko pod komentarzami. Jeżeli chcesz zobaczyć efekty to też musisz zmodyfikować padding z danej klasy.
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie polecam przestudiować cały wątek od początku i wtedy mam nadzieje, że sobie poradzisz. Wszystko czego potrzebowałeś dostałeś.
Ten post edytował Mega_88 23.02.2014, 19:43:31 |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki, pokombinuje,
w tym momencie jak jest na stronie, nie ma marginesów, ale jakoś dziwnie przeskakuje treść content, no i mam niepotrzbne paski scrolowania gruntownie zbadałem temat to co podaliście mi w w/w postach zrobiłem i jest tutaj http://mroz.strony.nplay.pl/accordion/ sprawdziłem ten pomysł i działa on wyłącznie na google chrome, tam rzeczywiście nie ma marginesów, na firefox i ie niestety są, co więcej zauważyłem że firebug z firefoxa wogóle nie widzi tych parametrów jak niżej Kod -webkit-margin-before: 0em; -webkit-margin-after: 0em; -webkit-margin-start: 0px; -webkit-margin-end: 0px; ja widać nie jest to wszytsko takie oczywiste udało mi się natomiast inaczej rozwiązać ten problem, nie używając tych parametrów -webkit... http://mroz.strony.nplay.pl/accordion2/ zastanawiam się dlaczego firefox i ie nie potrtafi zinterpretować poprawnie tych -webkit... |
|
|
![]()
|
|
Może dla tego: "Mozilla supports a number of extensions to CSS that are prefixed with -moz-" ?
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...illa_Extensions |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:47 |