![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Moze ktoś mnie naprowadzić, jak po przejściu na inną podstronę zmienić wygląd strony z takiego stanu:
![]() Na taki: ![]() Chodzi oto, że strona główna (index.php) jest złożona z 4 kolumn (nagłównek, treść, menu, stopka), jak przejdę na jakąś inną podstronę to zmienia mi się układ na 3 bloki (nagłówek, treść, stopka) Ogólnie menu będzie w nagłówku, więc chcę zeby ta kolumna o nazwie "menu" po przejściu na jakąkolwiek podstronę znikała, a gdy z powrotem wrócę do strony głównej (index) to powraca układ 4 kolumn. Tak wygląda mój index.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro ma się nie pojawiać menu to ? ..... po prostu nie dodawaj elementu odpowiedzialnego za jego wyświetlanie na podstronie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, ze zauwaz, u mnie podstrona wyświetla się w indexie, czyli cały szablon jest pobierany z index.php, plik podstrony zawiera tylko sam tekst nie ma tam nic więcej bo podstrona wyświetla się tak jak masz wyżej pokazane w DIVie o nazwie "treść"
I właśnie jak zmienić, zeby jakakolwiek podstrona wyświetliła się już bez tego bloku MENU, żeby tylko strona główna (index) wyświetlał wszystko |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 8 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje się, że najprostszym rozwiązaniem jest zrobienie drugiej podstrony, która po prostu nie wczytuje menu
![]() Ewentualnie wyrzuć menu z indeksu i wczytuj razem z podstronami, w zależności od kliknięcia. -------------------- -------------------------Nie naprawiaj tego, co działa---------------------------
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj, co masz w $_GET["body"]. Jeśli jest tam pusto, to nie wyświetlaj div'a z menu. Użyj do tego instrukcji warunkowej if.
Ten post edytował mar1aczi 22.02.2014, 18:11:40 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 22:48 |