![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym opisac temat ,którego nie moge ugryżć . Tz zanim napisałem zrobiłem wydaje mi sie wiele w tym temacie. Próbowałem na wszytskie strony. Nie trybi tak jak chciałbym. Tz efekt nie jest zadawalający. Może ktoś mi pomoże? Otóz mam dwie tabele jedna questions która zawiera id,ques,created_on i druga news30_story w której przechowuje artykuły swojej strony .Ona zawiera id, sory, shortstory, itd . Artykuły wyswietlaja sie liniem np takim http://siatkowkaweb.pl/ramki/ramka.php?id=1204 W bazie i tabeli questions mam sondy do artykułów wpisuje je z palca o takim samym id jak id artykułu. i Myslalem ze jak porownam te id = id sondy kazda sonda trafi do artykułu mu przeznaczonego niestety tak nie jset. Plik obslugujacy sonde ma zapytanie takie SELECT id, ques FROM questions ORDER BY id LIMIT 1 oczywiscie mozna dopisac DESC czy asc myslalem ze jak zmieni zapytanie i porownam id jak wspominalem to mi sie wyswietli stan jaki chcialbym select * from news30_story s left join questions q on s.id = q.id where s.id czy tez Order By s.id . Nic z tego wyswitla sie ostatnia sonda wiec zle napisalem sobie switcha do tego <? if(isset($_GET['id'])) { $id = $_GET['id']; } switch($id){ case 1204: case 1200: case 1201: echo include_once 'index_poll.php'; break; case 1185: case 1202: echo include_once 'index_chemik.php'; break ; case 1191: case 1193: echo include_once 'index_LM.php'; break ; case 1207: echo include_once 'index_Skra.php'; break ; } ?> Zeby zaczytało sobie do zmiennej id i wyswietliło odpowiednie z bazy questions do danego artykulu . Niestety . Próbowałem z Joinem i Joinem left nic z tego co jest zle. Przepraszam nie mam sie do kogo zwrocic wiec ogólnie pytam ? Cos tam wiem ale nie ma sie czym chwalic .Bo wymiekam przy tym Gdzies podejrzewanm drobny błąd mi sie wkrada jakas błachostka myslę . Jeśli moge prosic o pmoc ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:06 |