Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Mysql zapytanie Select do dwóch tabel., zapytanie ?
przem1969

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Chciałbym opisac temat ,którego nie moge ugryżć . Tz zanim napisałem zrobiłem wydaje mi sie wiele w tym temacie. Próbowałem na wszytskie strony. Nie trybi tak jak chciałbym. Tz efekt nie jest zadawalający. Może ktoś mi pomoże? Otóz mam dwie tabele jedna questions która zawiera id,ques,created_on i druga news30_story w której przechowuje artykuły swojej strony .Ona zawiera id, sory, shortstory, itd . Artykuły wyswietlaja sie liniem np takim http://siatkowkaweb.pl/ramki/ramka.php?id=1204 W bazie i tabeli questions mam sondy do artykułów wpisuje je z palca o takim samym id jak id artykułu. i Myslalem ze jak porownam te id = id sondy kazda sonda trafi do artykułu mu przeznaczonego niestety tak nie jset. Plik obslugujacy sonde ma zapytanie takie SELECT id, ques FROM questions ORDER BY id LIMIT 1 oczywiscie mozna dopisac DESC czy asc myslalem ze jak zmieni zapytanie i porownam id jak wspominalem to mi sie wyswietli stan jaki chcialbym select * from news30_story s left join questions q on s.id = q.id where s.id czy tez Order By s.id . Nic z tego wyswitla sie ostatnia sonda wiec zle
napisalem sobie switcha do tego
<?
if(isset($_GET['id'])) {

$id = $_GET['id'];

}

switch($id){
case 1204:
case 1200:
case 1201:
echo include_once 'index_poll.php';
break;

case 1185:
case 1202:
echo include_once 'index_chemik.php';
break ;

case 1191: case 1193:
echo include_once 'index_LM.php';
break ;
case 1207:
echo include_once 'index_Skra.php';
break ;
}
?>

Zeby zaczytało sobie do zmiennej id i wyswietliło odpowiednie z bazy questions do danego artykulu . Niestety . Próbowałem z Joinem i Joinem left nic z tego co jest zle. Przepraszam nie mam sie do kogo zwrocic wiec ogólnie pytam ?
Cos tam wiem ale nie ma sie czym chwalic .Bo wymiekam przy tym Gdzies podejrzewanm drobny błąd mi sie wkrada jakas błachostka myslę . Jeśli moge prosic o pmoc ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:06