![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie przerobiłem sobie taki skrypt by pobierał mi dane dla markerów z bazy danych:
I wszystko super się wyświetla tylko mam problem z napisami w chmurce. Mianowicie jak w bazie mam np. baza['nazwa']='FIRMA XYZ' To w chmurce mi wyświetla tylko FIRMA zamiast FIRMA XYZ Po prostu jak jest spacja to do spacji wyświetli wszystko a po już nie wyświetla... w czym może być problem ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A patrzyles w zrodle strony czy o to:
{ echo("var marker".$w++." = dodajMarker(".$baza['Lat'].",".$baza['Lng'].",'".$baza['nazwa']."'); "); } wygenerowalo poprawnu kod js? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrzyłem o dziwo teraz odkryłem, że jak dokleję jakiś tekst do zmiennej np:
{ echo("var marker".$w++." = dodajMarker(".$baza['Lat'].",".$baza['Lng'].",'<strong>NAZWA FIRMY:</strong><br /> ".$baza['nazwa'].' <br />"'); "); } To $baza['nazwa'] wyświetla mi się poprawnie obojętnie ile jest spacji w nazwie... ot taki chochlik... ![]() A mam pytanie jeszcze może ktoś mi doradzi mam w bazie ponad 4000 rekordów gdzie mam podane tylko [nazwa],[miasto],[ulica_wraz_numerem_budynku] oraz [telefon] i teraz pytanie jak najszybciej przeprowadzić geolokalizację by zapisało mi do bazy pozycje wartości Lat i Lng dla każdego rekordu?? Ten post edytował nawasaqi 20.02.2014, 13:09:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...mam w bazie ponad 4000 rekordów gdzie mam podane tylko [nazwa],[miasto],[ulica_wraz_numerem_budynku] oraz [telefon] i teraz pytanie jak najszybciej przeprowadzić geolokalizację by zapisało mi do bazy pozycje wartości Lat i Lng dla każdego rekordu?? Ja szybszego sposobu na to nie znam niż: - eksport do excela, - ręczne wyszukanie lat i long przez googlemaps, - wpisanie koordynatów do tabelki, - import do bazy. Zrobiłem w ten sposób 800 rekordów. Nawet sprawnie to idzie. Możesz użyć: http://pl.mygeoposition.com/ ale też trzeba ręcznie wpisać. Może ktoś zna szybsze rozwiązanie... Ten post edytował gogomania 21.02.2014, 10:56:39 |
|
|
![]()
|
|
Ręczne wyszukiwanie?? o matko... najszybsze rozwiązanie masz poniżej jakie wymyśliłem
![]() ![]() ![]()
Ale mam inny problem Panowie nie gustuje w javascript i dopiero zacząłem od podstaw się uczyć go... chcę sobie zmienić ikony markerów określając ich źródłowy adres www do ikony. I poniższy przykład czyli chciałbym zdefiniować w opcjach markera że ikona1 będzie miałą obraze X ikona2 obrazek Y... I określając potem już w linijce dodajmarker tylko nazwe takiej zmiennej podstawiałaby dla tego markera już zmienioną ikonę...
Może pokrętnie to wytłumaczyłem ale tak jak mówię z JAVSCRIPT to dopiero zaczynam... Z góry dziękuję za pomoc jak zrobić by ta ikona była taka jak ją zdefiniowałem dla każdego markera. Ten post edytował nawasaqi 23.02.2014, 15:57:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Witam dziękuje za odpowiedź super o to mi chodziło jednakże teraz mam tylko okno informacyjne (chmurke) jedynie na ostatnim markerze obojętnie na który kliknę... to zwsze chmurka pokazuje się na ostatnim markerze z jego opisem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam że tak się podepnę pod temat i wtrącę... ale śledzę go bo jest ciekawy i ten ostatni kod który został podany jest oki ale u @nawasaqi opisy znikały po kliknięciu na każdy kolejny marker... a w tym ostatnim rozwiązaniu @Damonsson trzeba że tak powiem je ręcznie zamykać. Także jak zobaczymy opisy 20 markerów to 20 razy trzeba będzie kliknąć na zamknięcie opisu(dymku) żeby sieczki na ekranie sobie nie zrobić... @Damonsson dzięki za poświęcony czas i jeśli znalazłbyś czas to bardzo byłbym wdzięczny za rozwiązanie tego dość upierdliwego defektu...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ehh ludzie, ostatni mój post w tym temacie, to są naprawdę podstawy javascript i temat zasięg zmiennych w tym wypadku.
http://jsfiddle.net/d2AX6/3/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:43 |