![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero zaczynam przygode z MySql i php i mam pewnien problem z połączniem się z moją bazą danych MySql którą mam na cba.pl. Czytam książke w której jest przykład łączenia się z bazą za pomocą tego:
@ $db = new mysqli('localhost', 'uzytkownik', 'haslo', 'nazwa bazy danych'); if (mysqli_connect_errno()) { echo 'Błąd; Połączenie z bazą danych nie powiodło się. Spróbuj jeszcze raz później.'; exit; } i jak wpisuje hasło i użytkownik i nazwe bazy danych jaką mam na cba.pl to nie łączy się z nią.. nie wiem w jaki sposób mam się połączyć z bazą danych, bo serwer też mam przez cba.pl a prawdopodobnie w książce myślą że ja mam baze na kompie. ;-) jak potrzeba to cały kod moge pokazać. Z góry dzięuje za odp;) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to zamiast localhost masz podac adres serwera z bazą. Przenosze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:53 |