![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
ostatnimi czasy nachodzi mnie dylemat powrotu do Polski z zagramanicy (druga połówka nalega). Jako iż nie byłem w tym kraju od dawna, nie jestem w stanie ocenić jakie są realia. Otóż, jestem programistą z bardzo dużym doświadczeniem (zaczynałem od AS3, JS, C#, kończę na PHP etc etc, wiele razy nadzorowałem bardzo duże projekty jako teamleader) na poziomie zaawansownaym, pracowałem i pracuję dla bardzo dużych firm (od ArkeFly, Ubisoft, TUI po Microsoft etc etc). Chciałbym się dowiedzieć czy 4000 zł netto w Polsce to wygórowana kwota za pracę w wymiarze 40-sto godzinnym tygodniowo? Nie liczę na zarobki takie jak są tutaj, ale rozmyślam, czy w Polsce pracodawca jest w stanie zapłacić tyle, czy to się zdarza rzadko lub w ogóle? Napomnę jeszcze, iż interesuje mnie rejon Wrocław. Pozdrawiam z zagramanicy. Ten post edytował undefinedman 19.02.2014, 09:34:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wymień kobitę
![]() No chyba, że nazywa się Kate Upton, to z takim doświadczeniem w takich firmach, w dużym mieście jak Wrocław, te minimum 4000 zł netto masz pewne wg mnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, ostatnimi czasy nachodzi mnie dylemat powrotu do Polski z zagramanicy (druga połówka nalega). Jako iż nie byłem w tym kraju od dawna, nie jestem w stanie ocenić jakie są realia. Otóż, jestem programistą z bardzo dużym doświadczeniem (zaczynałem od AS3, JS, C#, kończę na PHP etc etc) na poziomie zaawansownaym, pracowałem i pracuję dla bardzo dużych firm (od ArkeFly, Ubisoft, TUI po Microsoft etc etc). Chciałbym się dowiedzieć czy 4000 zł netto w Polsce to wygórowana kwota za pracę w wymiarze 40-sto godzinnym tygodniowo? Nie liczę na zarobki takie jak są tutaj, ale rozmyślam, czy w Polsce pracodawca jest w stanie zapłacić tyle, czy to się zdarza rzadko lub w ogóle? Napomnę jeszcze, iż interesuje mnie rejon Wrocław. Pozdrawiam z zagramanicy. Jeżeli spore doświadczenie rozumiesz jako kilka lat komercyjnego doświadczenia, to jest to kwota niska. Możesz próbować strzelać w 150% - 200% ile powiedziałeś. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No komercyjnego, w aplikacjach bardzo dużych, wiele z nich nadzorowałem jako Team Leader.
Ludzie mówią, że w PL pracy nie ma, a jak jest to za minimum minimalne. Osobiście uważam, że 4000zł to jest mało, ale to ostatecznie pracodawca decyduje ile w stanie jest zapłacić. Często niestety decydują się na tańszą siłę roboczą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdefiniuj "spore doświadczenie". Dla Team Leadera 4k NETTO to jest dolna granica, nawet w niekoniecznie dużych miastach.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzie mówią, że w PL pracy nie ma, a jak jest to za minimum minimalne. To źli ludzie są ;) Jeśli jesteś w stanie udowodnić swoje doświadczenie, a najlepiej pokazać co potrafisz, a zakładam że tak, to 4k zł netto masz gwarantowane. Tym bardziej w takim mieście jak Wrocław które chce być polską doliną krzemową... i w zasadzie ma ku temu podstawy. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie, dodało mi to trochę skrzydeł i wiary, że Polska to kraj miodem płynacy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie, dodało mi to trochę skrzydeł i wiary, że Polska to kraj miodem płynacy ![]() ![]() Ale fakt faktem - niektórzy lubią przesadzać aż do bólu ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@undefinedman - a tak z ciekawości ile Cie nie było? Brzmisz jakbyś wyjechał w PRLu ;)
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Nie no wyjechałem jakieś 6 lat temu, w sumie nigdy nie pracowałem w Polsce dla pracodawcy, bo od 21 roku zycia miałem swoja dzialalnosc i po prostu wpadlem na pomysl, ze moge robic to samo w innym kraju za wieksze pieniadze i tak tez sie stalo. Aktualnie 28 lat mi idzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@undefinedman, a co stoi na przeszkodzie żebyś kontynuował obecne zajęcie dla obecnej firmy, ale zdalnie z Polski? IT daje dużo większe możliwości niż tylko 4k "na etacie w fabryce azbestu"
![]() Wymień kobitę ![]() Już tak nie demonizujmy, jakoś ludzie tutaj żyją i dają radę. Programiści raczej też nie narzekają że muszą suchy chleb popijać zimną wodą ;> |
|
|
![]()
|
|
Pewnie, że będe kontynuować. Za duzo mam polaczen zeby je ot tak zerwac, pytam po prostu jak jest w Polsce zeby wiedziec czy jak wróce to nie skończe pod mostem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Pewnie, że będe kontynuować. Za duzo mam polaczen zeby je ot tak zerwac, pytam po prostu jak jest w Polsce zeby wiedziec czy jak wróce to nie skończe pod mostem ![]() Programista z dużym, udokumentowanym doświadczeniem pod mostem? Możliwe, ale tylko w teorii ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
No wiesz, jak słyszysz tylko od ludzi (polaków) narzekania, że pieniędzy nie ma, że za 1000 zł wszyscy pracuja, to co ja mam myslec
![]() |
|
|
![]()
|
|
No wiesz, jak słyszysz tylko od ludzi (polaków) narzekania, że pieniędzy nie ma, że za 1000 zł wszyscy pracuja, to co ja mam myslec ![]() Jak się nic nie umie, niczym nie interesuje, to kto ma za co zapłacić...? Ale to już inny i znacznie bardziej rozległy temat, więc chyba można sobie go darować narazie. // EDIT "polaków" pisze się z dużej litery - tak w ramach przedszkolnej ortografii. Ten post edytował pyro 19.02.2014, 13:37:29 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym się dowiedzieć czy 4000 zł netto w Polsce to wygórowana kwota za pracę w wymiarze 40-sto godzinnym tygodniowo? Mnie ciekawi ile teraz zarabiasz skoro pomyślałeś o takiej właśnie kwocie ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jakiej technologii chciałbyś pracować? Jeśli .NET/PHP to od ręki mogę Ci załatwić pracę za o wiele większe pieniądze we Wrocławiu.
Jeśli jesteś zainteresowany to podrzuć proszę CV na PW. -------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh mam po części podobny problem, moja zona tez chce wrócić, no ale jak patrze na oferty z Lodzi, gdzie np jest napisane atrakcyjne wynagrodzenie a widełki max to 3200 brutto to ręce i nogi opadają.
czasami wydaje mi się ze jedyna sensowna opcja to szukanie firmy zagranicznej z możliwością pracy zdalnej. Ten post edytował aniolekx 19.02.2014, 13:44:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:47 |