![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, może odrazu wstawię kod a potem będe opisywał.
Kod #content{ margin: auto; } #contentLeft{ width: 300px; float: left; margin-left: 50px; margin-top: 10px; } #contentRight{ float: right; width: 850px; margin-right: 50px; } To tearz tak, width mam dopasowane do swojego ekranu, podejżewam że jak inni wejdą z inną rozzielczością to się zmieni i będzie brzydkie. Teraz chciałbym żeby automatycznie dopasowywało się contentRight do pozostaej strony. Nie mam wyznaczonych marginesów strony typu width:1000px; contntLeft musi mieć to 300px poniważ mi pasuję do loga i dzięki temu dobrze wygląda. Pomiędzy left a right mogło by być 10 px przerwy. Nie mam pojęcia jak to zrobić, próbowałem z procentami ale to i tak nie idzie. Strona ma się dopasowywać do każdego monitora, nie koniecznie na wersje mobilne. Mam nadzieje że wszystko opisałem. Pierwszy raz pisze na jakimś forum w sprawie css... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 8 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Takie to trudne?<html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> * { margin:0; padding:0; } #content { background:blue; overflow:auto; } #left { width:300px; height:500px; /* Dla zobrazowania jak zachowuje się lewa strona gdy ma więcej treści*/ background:#ccc; float:left; } #right { margin-left:310px; background:red; } </style> </head> <body> <div id="content"> <div id="left"> Left </div> <div id="right"> Right </div> </div> <p>Dalsza część strony</p> </body> </html> BTW. Ctrl+ scroll myszy lub ctrl i +, albo ctrl i - powiększają lub pomniejszają strone, więc masz szanse zobaczyć jak kod zachowuje się pod innymi rozdzielczościami. Ten post edytował pehaperowiec 18.02.2014, 20:40:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:10 |