![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! Męczę się i męczę i chyba nie dojdę do tego jak powinno to być...
Znalazłem/wymyśliłem kilka innych rozwiązań ale traktuję je póki co jako drogę na około, a nie prawdiłową drogę działania dlatego chciałbym zapytać jeszcze tutaj - moze uda się to zrobić jak należy, a nie na około. Chcę liczyć odległość od punktu. Na to mamy odpowiedni wzór. Zapytanie do bazy też nie powinno przysparzać problemów ale tutaj sprawa się komplikuje. Otóż postawione na Wordpressie. I moje pytanie odnosi się tylko do zapytania. Tabela wygląda tak: id post_id meta_key meta_value 640 11 lat 50.0952545 641 11 lng 20.078393600000027 642 11 address Kwiatowa 12 (tabela wp_postmeta) Czyli ogólnie to co potrzebuję to: - wyciągnąć z bazy wartości lat i lng - policzyć dystans - tam gdzie dystans jest mniejszy niż podany do zapytania zwrócić np. pole address Na moment obecny mam takie coś:
I nie wiem jak to doprowadzić do działania. Ogólnie wydaje mi się, że błąd popełniłem przy wybieraniu wlasnie z bazy tych lat i lng natomiast nie do końca wiem jak to zrobić. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak powinno wyglądać prawidłowe zapytanie? Edit: Tak, siedzenie po nocach nie pomaga... Tutaj powinien być jakiś INNER JOIN zamiast sprintf'a prawda? ![]() Ten post edytował Kulfon 18.02.2014, 14:01:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:14 |