![]() |
![]() |
-L_Dev- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam dwa konkretne problemy - pierwszy polega na niemożności znalezienia w sieci opisu formularza
(chodzi o metodę), tzn. dowiaduję się tylko że metoda POST "Nie wyświetla wysyłanych wartości w adresie strony, tzn. wysyła niejawnie". Ale wysłana wartość nie pojawia się w php pod zmienną $tekst. A więc jak mogę się do niej dostać? I drugie - mam dwa pliki - pierwszy "index.php", drugi "functions.php". Ten drugi zawiera parę zdefiniowanych przeze mnie funkcji oraz zmiennych (tablic). W jaki sposób mogę odwołać się do nich z index.php? Próbowałem ale nie działa. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, opinie, sugestie, etc. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
co do method post to masz te dane w $_POST czyli np
$_POST['nazwa_inputa']; // name="nazwa_inputa" chyba czajisz Poprostu dame sa nie przekazywane linkiem tylko wysylane przez przegladarke troche inaczej ;-) |
|
|
-L_Dev- |
![]()
|
Goście ![]() |
thx, dokładnie tego nie mogłem znaleźć
![]() No to jeden problem z głowy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chodzi o odwolanie sie do funkcji w innym pliku musisz uzyc funkcji
include("cos.php"); lub require("cos.php"); roznica pomiedzy nimi jest niewielka łatwo ja znalesc w manualu php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:32 |