![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam wszystkich forumowiczów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam następujące pytanie: Czy jest możliwość, stworzenia w php aplikacji, która obsługiwała by skrypt napisane z użyciem expecta? Chodzi mi o coś takiego: Jest sobie interfejs WWW. A w nim trzy pola: IP, LOGIN, HASŁO. Wpisuje wszystkie te dane, są one przesyłna do pliku logującego się po telnecie do serwera. I nasępnie, załóżmy taką sytuację... Po zalogowaniu się, chciałbym wydawać komendy do serwera, przez interfejs www i wysyłać je do pliku expecta, i w jakiś sposób zapisać odpowiedź, żebym mógł wyświetlić ją w interfejsie webowym. Czy jest w ogóle jakaś możliwość, aby zrealizować coś takiego? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Zobacz ile materiałów znalazłem za jednym zapytaniem do Google (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
https://www.google.pl/search?q=php+telnet+client |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Okej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ale chodzi mi np. o coś takiego- mam przycisk "pokaż aktywne urządzenia", klikam na niego i wyświetla mi się lista aktywnych urządzeń (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym, aby wyniki komend wysyłanych do telnetu, np, po naciśnięciu odpowiedniego przycisku, były wyświetlane w ładnej formie w interfejscie www. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:38 |