![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuję pomocy przy formularzu. Ustawiłem sobie już wszystko ale za cholerę nie mogę dojść jak zrobić, żeby w momencie wysłania do mnie wiadomości był wysyłany mail do niego z "Podziękowaniem czy jakimś tekstem linkiem grafiką" do osoby która do mnie napisała zarazem było by to potwierdzenie wysłania maila. Skrypt działa gotowy tylko trzeba dodać to opcję nad którą ślęczę już spory czas. Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Z góry dziękuję.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz umieścicć grafikę musisz zmodyfikować nagłówki emaila (header) na text/html i tam ją umieścić -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz umieścicć grafikę musisz zmodyfikować nagłówki emaila (header) na text/html i tam ją umieścić Dziękuję wszystko działa jak należy oprócz polskich znaków masz na to jakąś radę ? albo jakiś dopisek do kodu ? Czyli wystarczy że zmienię na text/html i tam później dam przykładowo "odpowiedz.html"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję wszystko działa jak należy oprócz polskich znaków masz na to jakąś radę ? albo jakiś dopisek do kodu ? Czyli wystarczy że zmienię na text/html i tam później dam przykładowo "odpowiedz.html"?
|
|
|
![]()
|
|
Wstawiłem dokładnie to w to miejsce ale skrypt nie idzie? zrobiłem może coś źle ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wypadaloby te naglowki dodac do maila.... Loko ci tylko podal przyklad, a nie kod na bezmyslne kopiowanie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wypadaloby te naglowki dodac do maila.... Loko ci tylko podal przyklad, a nie kod na bezmyslne kopiowanie. Nie jest to moja dziedzina niestety i nie chce nikogo urazić tym, że się nie znam. Po prostu potrzebuje to zrobić i naprawdę siedzę już jakiś czas nad tym i staram się rozwiązywać problemy. Wiem, że trzeba to wkleić do funkcji mail bo to jest parametr. Czy był by mi ktoś wstanie to pokazać, bardzo bym prosił. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W swoim kodzie generujesz juz naglowki w zmiennej
$mailHeader = "From: $formName <$formEmail>"; ktora dodajesz do mail. Naglowki ktore podal Loko, masz dodac do tej zmiennej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
W swoim kodzie generujesz juz naglowki w zmiennej $mailHeader = "From: $formName <$formEmail>"; ktora dodajesz do mail. Naglowki ktore podal Loko, masz dodac do tej zmiennej Dodałem to na zasadzie:
Wcześniej podając w funkcji:
Dalej jest to samo a kiedy dodaje same :'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n"; wykrusza mi skrypt. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tą opcję też przechodziłem dodanie tylko mail ale to też nie zdziała :/ dale są krzaczki tylko teraz wiem, że próby były dobre. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tą opcję też przechodziłem dodanie tylko mail ale to też nie zdziała :/ dale są krzaczki tylko teraz wiem, że próby były dobre. No to teraz kombinuj z kodowaniem. Jeśli utf8 wywala krzaki to znaczy, że w tym kodowaniu nie są generowane polskie znaki u Ciebie (tak mi się wydaje). Teraz po prostu próbuj ISO-8859-2, windows-1250 itd. Któreś muszą pasować, nie ma bata. Co w ogóle masz w meta w index'ie? Pozdro Ten post edytował L0k0 13.02.2014, 12:00:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mail w utf8, dokument w utf8, format pliku utf8 bez bom i nie ma bata, żeby polskie znaki nie przeszły.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:16 |