![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Dario-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Problem jest taki, że mam plik C:\cw-03-02\jquery\plik_bat.bat w którego treści jest tylko: "shortlog -s -n" jest to polecenie programu GIT i ładnie działa on w konsoli wyświetlając to co ma wyświetlić, natomiast uruchamiając go z poziomu php za pomocą kodu:
Dostaję w odpowiedzi tylko: "C:\wamp\www\strona1>git shortlog -s -n" czyli samą treść polecenia. Wie ktoś co jest źle? Czemu nie wyświetla całej listy? Z góry dzięki za odpowiedź.
Powód edycji: [phpion]: Na przyszłość proszę pamiętać o dodawaniu odpowiedniego bbcode.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przedewszystkim podajesz zly kod.
Nie: 'C:\cw-03-02\jquery\plik_bat.bat' a: 'C:\\cw-03-02\\jquery\\plik_bat.bat' \ to znak specjalny -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--Dario-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki nospor, ale z podwójnymi sleszami w ścieżce pliku tzn. "\\" dostaję dokładnie to samo. Zarówno przy 'C:\cw-03-02\jquery\plik_bat.bat' jak i
'C:\\cw-03-02\\jquery\\plik_bat.bat' zachowuje się tak samo. |
|
|
--Dario-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dla uściślenia dodam jeszcze, że korzystam z WampServer i php5.4.16, a plik php odpalam w przeglądarce Internet Explorer
o adresie http://localhost/Test_repozytorium/ w którym znajduje się mój plik php index.php. Może tu jest gdzieś błąd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi chodzi Ten post edytował chemiqs 11.02.2014, 15:34:48 |
|
|
--Dario-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki chemiqs, ale u mnie wciąż nie działa, żadną metodą. Pierwsze dwie próbowałem i dostaje wciąż to samo jedynie
"C:\wamp\www\Test_repozytorium>git shortlog -s -n" natomiast trzeciej nie bardzo rozumiem więc skopiowałem prawie na żywca, ale dostaje tylko "git shortlog -s -n". Przepisałem dokładnie Twój kod, zmieniłem jedynie ścieżkę dostępu do pliku. Skoro u Ciebie działa co może być źle u mnie? |
|
|
--Dario-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki chemiqs, ale u mnie wciąż nie działa, żadną metodą. Pierwsze dwie próbowałem i dostaje wciąż to samo jedynie
"C:\wamp\www\Test_repozytorium>git shortlog -s -n" natomiast trzeciej nie bardzo rozumiem więc skopiowałem prawie na żywca, ale dostaje tylko "git shortlog -s -n". Przepisałem dokładnie Twój kod, zmieniłem jedynie ścieżkę dostępu do pliku. Skoro u Ciebie działa co może być źle u mnie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Dario-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sory, że dopiero teraz piszę byłem trochę zajęty.
Ta cokolwiek localhost mi wyświetla. Po wpisaniu do skryptu tego co napisałeś:
Wyświetla się napis: "costam" w przeglądarce na localhoscie. W takim razie chyba PHP działa. Co zatem może być nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 19:59 |