![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyciac tagi bbcode z tekstu tak jak w ponizszym poleceniu wycinam tagi html?
Nie umniem w funkci eregi_replace umiescic znakow typu: "[" i "]" -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proonuję looknąć sobie na funkcję napisana przez bzikosa: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=13425
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzilo mi o cos prostego aby tylko oczyscic tekst z tagow BBcode
Narazie zrobilem cos takiego
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To sie wylozy na niektorych przykladach.
Lepiej bedzie tak:
Przynajmniej usuwane sa tylko bbcode ktore maja pare (jest tag zamykajacy i otwierajacy), no chyba ze tak nie chcesz. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
FiDO twoje wyrazenie wycina te proste tagi BBcode np:
Kod [B]pogrubiony[/B] Chyba tam jest sprawdzenie czy poczatkowy tag == tagowi koncowemu. Bo nie wycina tagow tego typu:Kod [COLOR=red]czerwony[/COLOR] Ale teraz widze ze to jeszcze nie wszystko. Jeszcze mi zostaly tagi emoticonów :) Chyba okreslenie tagi tu nie pasuje ale chodzi mi o emoticony zapisane w ten sposob: :smile: :sad: :wry: :angry: z nimi to chyba nie bedzie tak prosto :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(yavaho @ 2004-11-10 16:04:36) Ale teraz widze ze to jeszcze nie wszystko. Jeszcze mi zostaly tagi emoticonów :) Chyba okreslenie tagi tu nie pasuje ale chodzi mi o emoticony zapisane w ten sposob: :smile: :sad: :wry: :angry: z nimi to chyba nie bedzie tak prosto :/ No fakt.. zapomnialem ze moga byc atrybuty.
Apropo emotkow to jest to prostsze niz myslisz.. I nie trzeba do tego regexpow. Jak masz tablice wszystkich dozwolonych emotkow w formie:
i tak dalej.. to robisz to za pomoca str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, jako pierwszy parametr podajesz ta tablice, reszta standardowo. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:57 |