![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy znacie jakies polskie instytucje, ktore udostepniaja certyfikaty umiejetnosci pisaniania w jezyku php?
Wiem, ze na stronie http://brainbench.com/xml/bb/homepage.xml takie cos jest dostepne ale to nie polskie. Ten post edytował treewood 9.11.2004, 18:15:16 -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja widać po poziomie forum i niektórych postów, pisać w php potrafi większość społeczeństwa. I to bez certyfikatu...
Zobacz co oferuje ZEND - chyba cos mieli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak czasami do zdobycia pracy (na szczescie mam) potrzebne sa nie tylko posty na forum ale przedewszystkim doswiadczenie, to co sie wykonalo oraz wlasnie umiejetnosci (potwierdzenie w postaci certyfikatow) i wyksztalcenie.
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zend php Certification Exam - mozna zdawac w kazdym osrodku Pearson VUE w polsce (jest ich ponad 20 w polsce) - czas 85minut - jezyk angielski - koszt chyba 400zł...Pearson VUE
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no calkiem przyzwoita sumka, a raczej w miare rozsadna jesli ktos pracuje. a certyfikat zendowski faktycznie warto by miec ze wzgledu na ew. prace wlasnie. a ze polowa spoleczenstwa koduje w phpie - nie przesadzalbym, owszem duzo ludzi koduje, ale nie znaczy to ze sa gotowi samodzielnie pisac dowolnego rodzaju projekty oparte na phpie - no chyba ze znowu sie myle
![]() p.s balbym sie, gdyby polowa spoleczenstwa kodowala w phpie - za duza konkurencja by byla ![]() -------------------- ![]() "Nie wiedziałem tylko, że Bóg też był na grzybach, gdy majstrował przy wszechświecie" (Janusz Wisniewski) dev: gazeta.ie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(halfik @ 2004-11-10 09:30:25) p.s balbym sie, gdyby polowa spoleczenstwa kodowala w phpie - za duza konkurencja by byla ![]() Nie wyczułeś ironii (a raczej sakrazmu) w mojej wypowiedzi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linki warte zobaczenia:
http://zend.com/store/education/certificat...rtification.php http://zend.com/store/education/certificat...-objectives.php http://phpcertguide.com/ Mini test znajomości php: http://zend.com/store/education/certification/self-test.php -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Bakus - odziwo zrobilem sobie ten test i mysle, ze nie jest warty wiele sam w sobie. Bo sa tam raczej pytania z wyjatkowych sytuacji (class, count (2 x)) itd niz z rzeczy mysle wazniejszych jak referencje, zwracanie danych funkcji, porownania itd.
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Certyfikat ZENDa kosztuje $200, więc jest to na pewno więcej niż 400zł. Czas trwania egzaminu to 85+30 minut czyli prawie dwie godziny, egzamin jest w języku angielskim.
-------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
treewood: Napisałem
Cytat Mini test znajomości php Mniewam, że słowo mini mówi o tym, że to nie epopeja, a raczej streszczenie... Uważam, że test jest warty zrobienia - pozwala zauważyć jak podchwytliwe potrafią być same egzaminy... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sams wypuscilo ksiazke Zend Certification Guide czy jakos tak.
Posiada ktos to w pdf albo kupowal z amazona ? Jak to wyglada, dojdzie na gwiazdke ? ![]() gibffe |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2004 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2004 Skąd: Warszawa-Tarchomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(halfik @ 2004-11-10 07:30:25) no calkiem przyzwoita sumka, a raczej w miare rozsadna jesli ktos pracuje. a certyfikat zendowski faktycznie warto by miec ze wzgledu na ew. prace wlasnie. a ze polowa spoleczenstwa koduje w phpie - nie przesadzalbym, owszem duzo ludzi koduje, ale nie znaczy to ze sa gotowi samodzielnie pisac dowolnego rodzaju projekty oparte na phpie - no chyba ze znowu sie myle ![]() p.s balbym sie, gdyby polowa spoleczenstwa kodowala w phpie - za duza konkurencja by byla ![]() Zgadzam się z tym sam koduje w php ale nie jestem w stanie sam nie których projektów zrobić, a wynika to z nie pełnej wiedzy o tym języku po drugie czasu brak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:12 |