![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie przedszkolaki
![]() Ostanio niewiele robiłem, w końcu nadszedł ten czas i się zaczęło. Moje pytanie brzmi: a może nie pytanie a prośba do zorientowanych w JS. Robię coś w rodzaju generatora naklejek do których dane pobierane są z bazy i wpisywane w pola na naklejce. Mogę to zrobić w PHP ale wolałbym z użyciem JavaScript'u a chodzi mi o to aby nie przeładowywać strony tylko że tak powiem na żywo więc potrzebuję skrypt ktory pozwoli szybko sprawdzić czy w bazie istnieje wpis o okerślonym identyfikatorze lub jak kto woli czy istnieje wpis nr "x" i jeśli tak to odczytuje dane i pakuje do inputów. No i nie wiem jak sie do tego zabrac ![]() Pomoc z przyjemnością przyjmę. Pozdrawiam phpamator Ten post edytował phpamator 8.02.2014, 13:36:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prostota działania powala z nóg http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Taaa, jeśli się ma pojęcie
![]() A nie mogłbyś proszę nakreślić jakiegoś prostego przykładu ? Bo manual w moim przypadku zadziała pewnie za jakies ..... 10 tygodni ? W zasadzie chodzi mi tylko o coś takiego: wpisuje do input'a kolejne cyfry kodu, skrypt sprawdza w bazie czy taki jest, jesli jest odczytuje dane z rekordu w którym znajduje się dany kod. i to tyle ![]() Pozdrawiam phpamator jqueryamator bedzie wkrótce ![]() Ten post edytował phpamator 8.02.2014, 14:06:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ahaa czyli z poziomu ajaxa wywolujemy plik php w ktorym mamy procedure odczytu z bazy ktory zwraca dane do ajaxa i wywala na ekran ?
|
|
|
![]()
|
|
Tak, a w js odbierasz tablicę i robisz z nią co chcesz
|
|
|
![]()
|
|
OK, a gdzie w tym przykładowym pliku php powinno znajdowac sie jakieś zapytanie ?
|
|
|
![]()
|
|
tam gdzie ja dałem if(1==1) możesz zrobić zapytanie. Zasada działania jest taka sama jak wszędzie, tyle że printujesz jsona na końcu
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję Turson, oczywiscie po trenuję i plusik dla ciebie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:20 |