![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, mam na stronie dwa divy i dwa przyciski, divy są ukryte. Klikając na button "in" pokazuje się div "wew" i akutomatycznie przycisk staj sie nieaktywny, w tym momencie mogę wybrać drógi przycisk "out" i po jego kliknięciu pokazuje sie div "zew" i z kolei ten przyciks staje sie nie aktywny a aktywnym staje się przycisk "in" i tak w kółko. Nie mogęzrobić tego przełączania miedzy nieaktywnymi przyciskami. Myślę z z kodu więcej zrozumiecie.
Ta ostatnia linia kodu (document.getElementByClassName("in").setAttribute("disabled", "false") ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj:
document.getElementByClassName("in").removeAttribute("disabled"); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta ostatnia linia kodu (document.getElementByClassName("in").setAttribute("disabled", "false") ![]() Sprawdź czy to coś zmienia potem wyciągnij wniosek ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmm efekt taki sam czy disabled=true czy disabled=false, ale jak usunac ten atrybut po uprzednim jego ustawieniu nadal nie wiem :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
O to Ci chodzi?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie o to, dzięki! Jeszcze jedno, czy muszę te buttony umieszczać w jakimś formularzu mogę sie do nich w funkcji odwołać jakoś z pominięciem document....out.disabled=false;
Ten post edytował wojtektorr 8.02.2014, 10:24:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Bez FORM nie będzie chciało włączać DIV.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
W IE 8 nie działa, za niedziałanie odpowiadają te linie: document.test.in.disabled=true;
document.test.out.disabled=false; |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do "inputów" odwołuj się poprzez atrybut "name" a nie id
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:53 |