![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie wygenerowania pliku pdf (w krzywych pewnie się nie da - więc w czcionce) - chyba że się da w jakimś eps
![]() skrypt jest pod adresem: http://smusic.nazwa.pl/_test/mip/ chodzi mi o okienko z podglądaem (pod wielkościami), jest to div o kodzie:
i na bieżąco pobiera krój czcionek, liczbę wierszy, kolor, wielkość czcionek, justowanie i styl czcionek... Czy da się jakoś wygenerować jednym przyciskiem plik, który "sprawi", że będę mial pdf (lub eps jeszcze lepiej) w formacie A4 z tłem img a na samym środku w zależności od wielkości - ten podgląd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no dobrze, tylko co ja mam z tym zrobić... Jak go użyć, żeby tą prostą rzecz zrobić...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaproponowana biblioteka tworzy plik PDF na podstawie kodu (pliku) HTML tak więc jest to czego potrzebuejesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
domyślam się, tylko jak jej użyć, co zrobić co napisać... Przecież ta biblioteka jest obszerna skąd ja mam wiedzieć co z nią zrobić? Skąd mam wiedzieć co w jakiej kolejności napisać, żeby osiągnąć efekt?
To tak jakbym napisał: "chcę nauczyć się pilotować Boeinga" - "To pojedź na Okęcie"... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysil się troszkę i pooglądaj stronę dokładniej.
Masz tam super dokumentacje, a w samej paczce znajdują się przykłady więc wystarczy wziąć jeden z nich i go tylko troszkę pozmieniać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://mpdf1.com/manual/index.php
To Ci powinno pomóc. Jak będziesz miał konkretny problem, wtedy pytaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze jest domPDF, fPDF - człowieku każda z tych biblitek posiada dokumentacje step by step
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:12 |