![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2013 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z przekierowaniem użytkowników ze strony głównej na podstronę. Chodzi mi o to, że gdy użytkownik wejdzie na stronę http://strona.pl chciałbym aby przeniosło go na http://strona.pl/podstrona
Mój kod .htaccess
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Acha, czyli jak wezmiesz .htaccess w bbcode PHP to naprawde sadzisz ze to jest problem zwiazany z php? Przenosze i staraj sie uzywac odpowiedniego bbcode. Naprawde nie widzisz ze to nie php?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2013 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Kazde z osobna moze doskonale zyc po swojemu nie wiedzac jedno o drugim
2) A nawet jesli to bbcode PHP sluzy do oznaczania kodu PHP. ![]()
Powód edycji: [nospor]: poprawa ortografa
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
1) Kazde z osobna moze doskonale rzyc po swojemu nie wiedzac jedno o drugim 2) A nawet jesli to bbcode PHP sluzy do oznaczania kodu PHP. ![]() "żyć" nie rzyć ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Fakt, pisalem na szybko, a jak szybko piszę to mi się zdarza walnąć takiego byka
![]() Cytat Dyskutujemy a nic nie wniosłeś do tematu poza błędem ort. i brakiem interpunkcji Jak to nic? Uswiadomilem Cię w pewnych bardzo ważnych kwestiach, przenioslem temat do wlasciwego dzialu, sprawdzilem czy czytasz uwaznie i czy zauwazasz ortografy i cala masa innych bardzo waznych rzeczy ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2014 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w PHPie tez sie da. Funkcje deklarujesz w projekcie, a nastepnie wywolujesz ja zaraz po zarejestrowaniu ob_servera().
parametr to address strony na ktora chcesz sie przekierowac. Przyklad wywolania:
Kod Funkcji:
a czy kod htaccess nie jest pokrewny z PHP? W pewnym sesie jest pokrewny, tez jest to jezyk wsadowy i C pochodny, ale nic pozatym. .htaccess to nic innego jak plain_text configuracji servera apache (blizej mu do C niz do PHP 5.0+ ktory jest juz dos ladnie zorientowany obiektowo). PHP to niby tez plain_text jednak ze jest to tak zwany jezyk akcji. (like ActionScript) Ten post edytował vedget 10.04.2014, 14:10:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:49 |