![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam problem z uploadem plików na serwer przez strone. otóż jak daje print_r ($_FILES); wyskakuje mi błąd: Array ( [plik] => Array ( [name] => logo2.png [type] => [tmp_name] => [error] => 6 [size] => 0 ) ) Czyli brak katalogu tymczasowego. Na hostingu "Linux" na 1and1 nie mam z tym problemu. Ale teraz mam hosting windows i jest problem i nie wiem jak go rozwiązać szukałem na necie ale nic nie znalazłem. Czy ktoś wie jak to naprawić? : > Może trzeba zrobić plik php.ini i dac tam coś? ale co? nie mam pojęcia.. Z góry dzięki : ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Poprostu napisz do swego hostingu z zapytaniem jak ustawic katalog tymczasowy dla php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok dzięki.
Napisałem do nich ale oni nie raz po paru dniach odpisują.. dlatego myślałem że można jakoś inaczej to zrobić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to chociaz napisz jaki to hosting....
Kiedys na jednym wystarczylo utworzyc w katalogu glownym katalg tmp i po sprawie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
1and1.pl
Hosting Windows Basic No to sróbuje utworzyć może zadziała ![]() No niestety utworzyłem i nic. Na rozkminianie tych hostingów trace więcej czasu niż na stworzenie skryptu ![]() Nie wie nikt jak to zrobić na tym chorym hostingu? Napisali mi że mam to w pliki php.ini zrobić.. Robiłem i nic masakra wgl. |
|
|
![]()
|
|
No to pokaz co robiles z php.ini i takie tam...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() upload_tmp_dir = c:\windows\Temp file_uploads = on ale wcześniej miałem więcej tego ![]() wklejam kody z google i licze na farta. |
|
|
![]()
|
|
Przeciez jestes na hostingu.... na hostinfu nie masz sciezki
c:\windows\Temp ..... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiem
![]() A jaką mam dać? bo ja już się w tym nie łapie |
|
|
![]()
|
|
Sprobuj wylaczyc safemode
http://faq.oneandone.co.uk/server/root_server/howto/2.html lub w ustaw sciezke tmp i stworz katalog tmp. Moze lyknie. NI ewiem, nie uzywam tego badziewia 1&1 ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jo etc/php.ini jak ja tam nawet dostępu nie mam.
Utworzyłem już to tysiąc razy i nic... na ich hostingu linux nie ma problemów żadnych ale ten windows to jakiś porypany jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Kiedyś miałem podobny problem i też z 1&1. Wrzuć sobie na serwer plik z zawartością:
i zobacz jaki jest tam ustawiony katalog tymczasowy. Pewnie takiego nie będzie więc go stwórz, nadaj uprawnienia (dla pewności zaszalej z 777) i sprawdź czy pomogło. |
|
|
![]()
|
|
A kto ci kaze zmieniac /etc/php.ini ....
Ty masz to zmieniac w php.ini do ktorego masz dostep..... myslisz ze autor arta wiedzial do ktorego php.ini akurat ty bedziesz mial dostep?? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
upload_tmp_dir D:\temp\php\
jest ustawiony ; p i dlatego tez się zastanawiam czemu nie chce nic działać.. nie mam do żadnego dostępu tylko robie własny ; p ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Własny php.ini Ci nie pomoże... Może po prostu zmień hosting.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poniewaz, spowodu SAFE MODE, o ktorym od roku ci juz pisze, moze nie dzialac. Dlatego te SAFE_MODE, o ktorym od roku ci pisze, masz wylaczyc, jak to radzono w arcie, ktory od roku ci podaje.
Skoro 1&1 kazalo ci zrobic php.ini, to wlasnie w nim te zmiany masz robic. swoją drogą zmiana hostingu to dobry pomysl -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak mi napisali
Szanowny Kliencie, dziękujemy za wiadomość. Uprzejmie informujemy, iż w pliku php.ini ma Pan możliwość edycji funkcji upload_tmp_dir. Za pomocą wyżej wymienionej funkcji, może Pan skonfigurować katalog temp dla php. Jednocześnie pragniemy poinformować, iż nasze usługi ograniczają się do udostępniania serwerów i rejestracji domen. Wsparcie skryptowe oraz weryfikacja błędów instalowanych zewnętrznych aplikacji nie jest oferowane. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia. "ma Pan możliwość edycji funkcji ...." a ja do żadnego php.ini nie mam dostępu kompletnie nic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 20:55 |