![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem pewnie banalny ale stanąłem w miejscu... Posiadam krótki formularz x.html, wysyłam nim dane do y.php i wszystko ok. Następnie znowu mam formularz i chciałbym w nim przesłać dane z obydwu FORM. Trochę z x i y i nowe. Formularz w y.php.
Jak w tym formularzu przesłać jeszcze dwie wartości stałe pobrane z FORMY z x.html. Bo mogę dodać jeszcze jeden input type="text" ale nie chce żeby było edytowane. Proszę o wskazówkę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 9 Dołączył: 29.11.2010 Skąd: T Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php generujesz nowe pole input - ukryte w formularzu przypisując "nazwie_zmiennej" - "wartość" którą pobrałeś z x.html
Wada jest taka że ktoś może Ci podstawić formularz i wysłać z inną wartością do ostatniej strony, dlatego musisz się zabezpieczyć w odpowiedni sposób - dodatkowa walidacja treści. Ten post edytował Geston 4.02.2014, 19:11:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie, działa!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:16 |