![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy mógłby mi ktoś opisac jak działa ten skrypt. Chodzi o dadowanie tekstu do bazy poprzez tabelę używając okna okno prompt: Kod if(day_data!= null){
$.ajax({ url: window.location, type: 'POST', data: { day: numer, data: day_data }, success: function(msg){ location.reload(); } }); } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez sensu kod bo dodaje przez ajaxa żeby po poprawnym dodaniu przeładować stronę... w tym przypadku formularz zwykły nadałby się lepiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz to nie wiem bo mam kalendarz zrobiony na tabeli i po prostu klikając komórkę w tabeli dodaję zdarzenie korzystacjąc z ajaxa. To jak mozna to prościej napisać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W url podaj link do metody, która wykona skrypt
|
|
|
![]()
|
|
To jak inaczej mozna zapisać te dodawanie bez używania ajaxa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w PHP
|
|
|
![]()
|
|
w PHP Ja zwykle na tym forum i na każdym innym sami nieużyci. Najlepiej kup, zapłać, zleć itp Sam ucze się programowania ale jest tylko kilka osób w tym kraju kto ci zawsze pomoże lub sensownie podpowie. A mowa o podrzuceniu gotowca to wogle obraża co niektórych niektórych |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem czego się czepiasz. W PHP to wygląda tak:
- w kalendarzu ładujesz link do utworzenia wydarzenia wraz z przesłaniem daty w $_GET - w skrypcie odbierasz $_GET i tworzysz wydarzenie dla tego dnia - zapisujesz do bazy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:53 |