![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na poczatku sory za lamerskei pytanie.. Przegladalem forum i jest troche na ten tamt ale ja nie bardzo lepi bo kazy [przyapdek jest inny. Mam prosty ystem na stronie plik glowny - czytaj.php poprzez odpowidni paramter "" tj. czytaj.php?art=$a gdzie $a to ciag cyfr oznaczajacy id artu. Chce zrobia aby link wygladal tak http://jakasdomena/czytaj/$a Jak mam ustawic plik .htacces aby to mi wyszlo? Kod Options +FollowSymlinks RewriteEngine On #this may cause isues with subdirs and so I have not enabled it. #RewriteBase / RewriteRule [.]*/([0-9]*) czytaj.php?art=$1 Cos namotalem ale to jest zle.. Kurde nie wiem jak sie za to zabrac Sory za klopot Pozdro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenosze: Skrypty php -> Serwery/Apache
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze i jak nikt nic nie podpiwie?
Niestety nie mam zieloinego pojecia o pisaniu takich plikow o nie jestem informatykiem. \Moze jakies dbore manuale sa albo storny z podobnymi podpowiedzimi? (Manuale sa zbyt wyogolniane i pisane pod doswiadczonych programistow) Pozdro i sory za problem i lamerskie pytanie.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Regulka jest zle na pisana.
1 2 Sproboj tego powinno byc ok. Kod RewriteRule ^czytaj/([0-9]+)/? czytaj.php?art=$1
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
super
dziala znakomicie Mam przy okazji pytanie Jak zrobic w pliku .htaccess aby nie mozna bylo wyswietlac odzialnie wszystkich plikow znajdujachc sie katalogu poza index.php (lub html) pozniwaz mam kilanscie plikwo wsadowych .inc i jak ktos wpisze sciezke do otwiera mu sie zawartosc tego pliku. Ablo mam jzu link jakasdomena.com/artykuly/jakisart uzylem tu artu ze storn glownej o przyjaznych urlach Ale idac na skroty chce usunac slow "artykuly" ktore jest w rzeczywistosci plikiem.php, chce aby sotala sama zmienna oznaczajaca art w tym przyadku "jakisart" Robie wiec to tak Kod RewriteRule ^([0-9]+)/? artykuly$1 bo to nie dziala (to jest kontunuacja zapytania na http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...ndpost&p=120756 Ten post edytował blitz 10.11.2004, 23:14:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:39 |