![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Mam serwer na linuxpl.com i często otrzymuję sygnały, że są osoby, którym strona po prostu nie wchodzi fizycznie (mowa o www.hokejfan.pl możecie sprawdzić jak u Was). Pomaga najczęściej dopiero zmiana DNS -ów na komputerze użytkownika na DNS-y google... Z czego może wynikać problem? Ale domniemuję, że być może serwer? Co by nie było to w ogóle szukam dobrego, stabilnego i niedrogiego hostingu na taki portal. Miałem Serwer VPS na linuxpl właśnie, taki średniej klasy... Potrzebny do obsłużenia ruch około 1K+ UU / dzień. Możecie pomóc z 1wszym problemem i polecić jakiś serwer ![]() Pozdrowienia! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na dobry początek zoptymalizuj trochę stronę, bo ~170 zapytań i ~5MB to trochę dużo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To z pewnością, na razie przeciążeń żadnych nie było ale wiadomo będa ulegały skrypty zmianie niedługo pewnie.
A co do hostingu to moglibyście jakiś polecić : ) ? Głównie w tym celu założyłem wątek, problem raczej ciężko mi będzie rozwiązać. A szczerze mówiąc na tej kwestii się mało znam - nie wiem kompletnie jaki serwer dobrać... Pozdrowienia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2013 Skąd: Mikołek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To z pewnością, na razie przeciążeń żadnych nie było ale wiadomo będa ulegały skrypty zmianie niedługo pewnie. A co do hostingu to moglibyście jakiś polecić : ) ? Głównie w tym celu założyłem wątek, problem raczej ciężko mi będzie rozwiązać. A szczerze mówiąc na tej kwestii się mało znam - nie wiem kompletnie jaki serwer dobrać... Pozdrowienia Polecić hosting to nie problem. Problemem jest to że możesz oczekiwać za dużo od obecnie okupowanej maszyny. Czy próbowałeś rozwiązać problem metodą cache-owania ? Jeśli to serwis ze statyczną zawartością to zdziwi mnie że nie jest to jeszcze stworzone. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:38 |