![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam mały problem - robię aktualnie aplikację na androida (html/js), mam stworzoną na wordpressie stronę i muszę pobierać informacje za pomocą JSONa. Zainstalowałem wtyczkę JSON API - wszystko działa poprawnie na serwerze. Wtyczka generuje mi adres np.: http://127.0.0.1/api/get_post/?post_id=87 Wykorzystując powyższy adres ajaxem pojawia mi się błąd: 200 Cytat GET http://127.0.0.1/api/get_post/?post_id=87 200 OK 115ms I teraz takie moje pytanie: istnieje jakiś sposób by zezwolić na publiczne pobieranie jsona po nazwie /api/* ? Ten post edytował Vercio 2.02.2014, 17:48:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
200 to nie zaden blad, a informacja, ze strona pobrala sie poprawnie.... nawet napis OK na koncu jest dosc wyrazny
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Firebug pokazuje błąd na czerwono i dodatkowo nie są pobierane żadne dane.
Kod pobierający:
Kod na serwerze działa poprawnie, skopiowany na inny serwer nie pobiera żadnych danych Ten post edytował Vercio 2.02.2014, 20:17:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
NIe bardzo rozumiem. ALbo zwraca ci 200 OK, albo zwraca blad i na czerwono. Oba jednoczesnie raczej nie mają racji bytu
Cytat , skopiowany na inny serwer nie pobiera żadnych danych Zakladam, ze skopiowales tez API na ten inny serwer? AJAX z reguly operuje w ramach tej samej domeny. W przeciwnym wypadku trzeba kombinowac cos z cross domain czy jakosc tak -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 10:50 |