![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym zamodelować schemat bazy danych dla klubu piłkarskiego. Niestety w tej dziedzinie nie jestem mistrzem świata :/ Zablokowałem się i nie widzę zbytnio wyjścia z sytuacji. Poniżej zamieszczam zrzut i krótki spis wymagań. http://s15.postimg.org/qvqtkf5nf/image.png Klub: 1. Klub posiada swoją lokalizację 2. Klub posiada zarząd 3. Klub posiada obiekty sportowe 4. Klub posiada drużyny 5. Klub posiada trenerów 6. Klub posiada piłkarzy Drużyny: 1. Drużyny posiadają piłkarzy 2. Drużyny posiadają trenerów (piłkarz również może być trenerem, trener może trenować kilka drużyn) 3. Drużyny posiadają kierowników (kierownik może kierować wiele drużyn) 4. Drużyny grają w ramach różnych rozgrywek (liga - możliwość awansu i spadku, puchary – można odpaść) 5. Drużyny rozgrywają mecze w ramach ligi 6. Drużyny rozgrywają mecze w ramach pucharów 7. Drużyny mogą rozgrywać sparingi 8. Drużyny posiadają terminarz spotkań 9. Terminarz dzieli się na kolejki 10. Drużyny posiadają statystyki rozgrywanych meczów Piłkarze: 1. Mogą grać w wielu drużynach w ramach klubu 2. Mogą grać na różnych pozycjach 3. Piłkarze posiadają swoje statystyki (ogólne, z podziałem na drużyną, z podziałem na sezon, z podziałem na ligę) 4. Piłkarz może zmienić klub 5. Posiada informacje o poprzednim klubie/lub wychowanek Statystyki powinny być archiwizowalne – powinna być możliwość zapytać o sezon 2006/2007 dla drużyny, piłkarza, ligi … Nie oczekuje, że ktoś za modeluje to za mnie - liczę raczej na wskazanie drogi. BTW. Kojarzy ktoś może jakiś CMS do zarządzania klubem piłkarskim? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:00 |