![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Niedawno zakupiłem szablon elegantthemes dla wordpressa, jednak nie mogę sobię poradzić z jedną kwestią. Otóż na stronie głównej, zaraz pod sliderem widoczne są trzy odnośniki obrazkowe do podstron, natomiast ja koniecznie potrzebuję zmieścić tam cztery. Bardzo proszę Was o pomoc. Wrzucam tutaj fragment (wydaje mi się że to ten) składni php odpowiedzialnej za tę cześć strony oraz część z arkusza stylów. Z góry dziękuję. Link do szablonu: http://www.elegantthemes.com/preview/Chameleon/
Ten post edytował matwrz 1.02.2014, 20:58:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zamien wszystkie 3 na 4 ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naprawdę, skoro tu trafiłem, to znaczy że próbowałem już tak prozaicznych czynności jak zamiana 3 na 4. Chcę otrzymać 4 obrazki w jednej linii, a zmiana 3 na 4 nie daje takiego efektu nawet w polowie. Podejrzewam że trzeba zmienić jakieś wartości w tej pętli oraz zmzniejszyć rozmiar w CSS aby się zmieściły w jednej linii.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Naprawdę, skoro tu trafiłem, to znaczy że próbowałem już tak prozaicznych czynności jak zamiana 3 na 4 Nie, to nic takiego nie znaczy. Na tym forum nie takie rzeczy widzialem.Skoro zamieniales juz 3 na 4 to nie sadzisz ze wypadalo o tym wspomniec? Oraz napisac co zlego sie dzieje po tej zmianie? Skoro zajrzales na to forum to powinienes wiedziec ze to jest forum programistyczne a nie wrozbiarskie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
doobra, wielkie dzięki za pomoc. jak zwykle na polskich forach.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat zmzniejszyć rozmiar w CSS aby się zmieściły w jednej linii. No to raczej dosc oczywiste. Po twoim drugim poscie dziwie sie, czemu jeszcze nie zmieniles.service { float: left; width: 244px; margin-right: 66px; } na .service { float: left; width: 144px; margin-right: 66px; } Skoro to odpowiada za szerokosc kazdego twojego elementu Cytat doobra, wielkie dzięki za pomoc. jak zwykle na polskich forach. Skoro na polskie fora trafiaja tylko obrazalskie paniusie.... a tak z ciekawosci za co sie obraziles? Bo moj post w zadnym wzgledzie nie byl obrazliwy. Jedynie dostosowalem go do twojego tonu wypowiedzi
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobrze. tak więc próbowałem już zmian 3 na 4, i 244px na 144px, owszem zmniejszył się ale nie doda mi to raczej 4 obrazka. Więc chciałbym się dowiedzieć, czy jest ktośkto może podpowiedzieć co zmienić w php żeby były 4 w jednej linii, z CSS juz sobie poradzę .
|
|
|
![]()
|
|
No ale musisz jeszcze stworzyc strone/opcje chameleon_home_page_4
Ale to zakladam juz zrobiles?
Powód edycji: [nospor]:
|
|
![]()
|
|
Właśnie przed chwilą zanim napisałeś, spróbowałem. 4 i 5 jest dodane przeze mnie.
Kod array( "name" => "Content Area 1 Page", "id" => $shortname."_home_page_1", "std" => "", "type" => "select", "desc" => "Here you can select the page you would like to display in the Content Area of the homepage. ", "options" => $site_pages, 'et_array_for' => 'pages'), array( "name" => "Content Area 2 Page", "id" => $shortname."_home_page_2", "std" => "", "type" => "select", "desc" => "Here you can select the page you would like to display in the Content Area of the homepage.", "options" => $site_pages, 'et_array_for' => 'pages'), array( "name" => "Content Area 3 Page", "id" => $shortname."_home_page_3", "std" => "", "type" => "select", "desc" => "Here you can select the page you would like to display in the Content Area of the homepage.", "options" => $site_pages, 'et_array_for' => 'pages'), array( "name" => "Content Area 4 Page", "id" => $shortname."_home_page_4", "std" => "", "type" => "select", "desc" => "Here you can select the page you would like to display in the Content Area of the homepage.", "options" => $site_pages, 'et_array_for' => 'pages'), array( "name" => "Content Area 5 Page", "id" => $shortname."_home_page_5", "std" => "", "type" => "select", "desc" => "Here you can select the page you would like to display in the Content Area of the homepage.", "options" => $site_pages, 'et_array_for' => 'pages'), Lecz wszystkie te zmiany razem, dały jednynie taki efekt: Chyba że powinienem ją 'stworzyć' w jakiś inny sposób, a może robie to źle |
|
|
![]()
|
|
No to raczej nie chodzi o dodanie tej 4 tam. Widac, ze tam nie ma zadnych info o stronie, wiec to jeszcze gdzies indziej musi byc. A bazie nie musisz dodac tej opcji? Nie znam systemu na ktorym pracujesz, ale widac, ze to chodzi wlasnie o brakującą opcje 4, ktorą gdzies trzeba dodac
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Okej, w takim razie będę jeszcze szukał. Dzięki za pomoc i przepraszam. Można zamknąć
|
|
|
![]()
|
|
Hmm.... a czy przypadkiem nie wystarczy ze dodasz kolejną stronę główną?
Wg. wskazowek tutaj: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&am....60444564,d.Yms dodawanie kolejnych stron glownych owocuje wypelnianiem tego co wlasnie chcesz. Oczywiscie zmiana w kodzie php 3 na 4 nadal ma byc edit: oraz pozostaw zmiany w tej tablicy co dodales 4 i 5 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem jeszcze jeden plik, jakiś odpowiedzialny za tworzenie tych stron home_page_$ tam pozamieniałem pare wartości i osiągnąłem to co chciałem. Więc szczere dzięki za pomoc.
ps. ten plik to view_home.php, gdyby ktoś kiedyś szukał pomocy. Ten post edytował matwrz 1.02.2014, 22:20:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:08 |