![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę was o pomoc. A mianowicie. Jak używać tej pseudo Biblioteki (Klasy). Coś już zrobiłem, ale nie mogę użyć takich znaczników: <?php, lub ?> I ogólnie nie wiem jak sformatować wygląd. Najlepiej w css ![]() Kod <?php include('geshi.php'); //include do skryptu :P $language = 'php'; // język kodu ob_start(); // tworzymy zmienną przechowującą kod do pokolorowania ?> //Tutaj kod, który ma być pokolorowany <?php $source = ob_get_contents();// Cały powyższy kod znajduje się w zmiennej $source ob_end_clean();//zamykamy zmienną przechowującą kod i czyścimy $geshi = new GeSHi($source, $language);// Tworzymy nowy obiekt klasy $geshi->enable_line_numbers(GESHI_FANCY_LINE_NUMBERS); // Numerowanie wierszy //$geshi->set_overall_id('php'); // id = "php" (do css) //$geshi->get_stylesheet(); // Pobiera styl z stylu css zewnętrznego echo $geshi->parse_code();// Wyświetlamy ?> Ten css to tylko background ![]() Pomocy! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:54 |