![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej, mam problem, bo nie działa mi ten kod jak powinien. Mam glowny produkt, ktory zawiera informacje, ale jesli któryms z pobocznych produktów (od tego glownego produktu) znajdzie sie taki sam rodzaj informacji (np. rozdzielczosc monitora), tzn., ze ten rodzaj informacji jesli istnieje w glownym produkcie, to ma z niego wywalic, bo dany rodzaj informacji ma wazniejszy priorytet w ktoryms z pobocznych produktow. Pomyslalem, ze zrobie to w zaprezentowany ponizej sposob, ale cos nie chodzi za dobrze. Moze ma ktos jakis pomysl?
Np. w glownym produkcie znalazlo: rozdzielczosc monitora i wtedy dla tej informacji sprawdza wszystkie poboczne produkty, pozniej dla kazdego pobocznego produktu sprawdza wszystkie jego rodzaje informacji i jesli nie natrafi na taki, to ma dodac to do $kopiaGlownychInformacji, ale gdy natrafi, to ma probowac usunac z tej tablicy obiektow taki rodzaj informacji. Zaprezentowalem to w taki bardzo uproszczony sposob, aby kazdy zrozumial, o co mi chodzi. Moze ma ktos pomysl. Zaznacze, ze na tej glownej tablicy $glowneInformacje nie moge pracowac. Musi ona pozostac niezmieniona. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Czy tutaj $kopiaGlownychInformacji ['$glownaInformacja->name'] na pewno chciałeś użyć apostrofów? Wydaje mi się (nie wnikając w logikę całego kodu), że powinno być bez nich.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cenna uwaga. Ale przy okazji wpadłem na troszkę inny pomysł. Najpierw tworzę całą kopię tablicy obiektów i dopiero gdy znajdzie jakiś po drodze to już z niej usuwam. I teraz działa, jak należy.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:40 |