![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak więc chcę zrobić menu górne wiadomo z listy punktowanej to mi się udało
body { background-color:white; } #kontener { width:1000px; text-align:left; margin:5px auto; background-color:white; z-index:1; } #naglowek{ background-image:url('images/naglowek.png'); height:431px; } ul, ul li { display: block; list-style: none; margin: 0; padding: 0; } ul { text-align: center; border-bottom: 1px solid #888; padding-bottom: 5px; } ul li { display: inline; white-space: nowrap; margin-right: 5px; padding-left:26px; padding-right:25px; } ul a:link, ul a:visited { font-size:18px; text-decoration: none; background-color: #ccc; color: #000; border: 1px solid #888; padding: 5px; } ul a:hover { background-color: #fff; border-bottom-color: #fff; } i teraz tak chciałbym aby po kliknięciu w jakąś tam zakładkę i wejściu w nią aby zakładka ta paliła się na biało oznaczając aktualnie wybraną zakładkę np. żeby było wiadomo że jesteśmy w indeksie próbowałem to zrobić dodając div nowy z nowym ID i w każdej stronie pod odpowiednim punktem ale wychodziło coś takiego http://jaroslaw13.cba.pl/1.png albo inne cuda niewidy za pomocą takiego kodu CODE body { background-color:white; } #kontener { width:1000px; text-align:left; margin:5px auto; background-color:white; z-index:1; } #naglowek{ background-image:url('images/naglowek.png'); height:431px; } ul, ul li { display: block; list-style: none; margin: 0; padding: 0; } ul { text-align: center; border-bottom: 1px solid #888; padding-bottom: 5px; } ul li { display: inline; white-space: nowrap; margin-right: 5px; padding-left:26px; padding-right:25px; } ul a:link, ul a:visited { font-size:18px; text-decoration: none; background-color: #ccc; color: #000; border: 1px solid #888; padding: 5px; } ul a:hover { background-color: #fff; border-bottom-color: #fff; } #akt li{ background-color:#fff; } już nawet nie chodzi o tą ramkę bo to tam poprawię tylko to ustawienie jak wymódź i czy się wgl da błagam o pilną odpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Masz nieprawidłowy kod HTML, w <ul> masz totalny misz-masz. To na pewno nie powinno tak wyglądać. Co do pytania: musisz przypisać jakąś klasę do linku (np. active) na podstawie aktualnego adresu (sprawdź co zawiera tablica $_SERVER) i taką klasę ostylować według uznania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak trochę bardziej po polsku bo nie rozumiem. czemu bałagan w kodzie? mi się wydaje że jest przejrzyście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszesz sobie tak:
<li class="nazwa_klasy_z_css">MENU</li> gdzie nazwa klasy to w css .nazwa_klasy_z_css //tutaj style klasy ![]() |
|
|
![]()
|
|
już rozumiem dzięki zamykam
zrobiłem jak mówiliście i nie działa niestety... coś więcej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy zgadywać co napisałeś?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:37 |