![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyjmijmy prostą strukturę aplikacji
Załóżmy, ze noisemc/image, noisemc/sound, noisemc/otherlib to osobne repo w GIT Doszedłem już do tego jak dołączyć je do projektu za pomocą Composera:
Teraz kwestia nierozwiązana jest taka, że chciałbym, żeby w różnych środowiskach zaciągał mi się inny branch z repo, tj np środowisko testowe zaciągałoby dev-test, środowisko produkcyjne dev-master require-dev composera umożliwia jedynie zaciąganie dodatkowych zależności, a nie alternatywnych source/dist umożliwia zaczytywanie różnych wersji, ale dist nie akceptuje git jako źródła, musi być np zip Rozwiązanie na tą chwilę to dwa osobne pliki .json dla composera i w momencie kiedy następuje deployment na test czy produkcję Chef tworzy symlink w zależności od tego na jakim jesteśmy serwerze, np: ln -s composer/composer.master.json composer.json i wtedy wykonuje php composer.phar install Rozwiązanie to według mnie jest nieładnym hackiem Czy ktoś ma jakieś sugestie co do sposobu zarządzania takimi współdzielonymi bibliotekami? Do tej pory używaliśmy svn:externals i działa ale chcielibyśmy przesiąść się na GIT/Composer PS. Chyba pomyliłem działy ![]() Ten post edytował NoiseMc 30.01.2014, 21:29:36 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:40 |