![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jako że każdy powinien się rozwijać od jakiegoś czasu pracuję nad wewnętrznym projektem. Dokładnie ma to być portal do odtwarzania filmów online, obsadziłem JWPlayer. Tytuły, opisy, link do video pobierane z Bazy Danych. Ściągnąłem przykładowy link do filmu .flv ze strony CDA. Umieściłem w Bazie Danych, wszystko ładnie działało... do czasu... może minęło z 12 godzin, i link wygasł. Player wyświetla komunikat: "Error loading media: File not found" I tu jestem w kropce, bo wiadomo że jeśli przyszło by żeby taki projekt opublikować na internecie to wiadomo że co 12 godzin nikt nie będzie aktualizował linków. (których zapewne byłoby krocie) Pomógłby mi ktoś w napisaniu skryptu który co jakiś czas albo po wejściu na filmik aktualizował link ? Ewentualnie jakieś gotowe rozwiązanie. Strona CDA jest tylko przykładem bo myślę nad serwerem PutLocker tylko żeby ominąć reklamy z ich playera a dostać sam link pliku video który będzie odtwarzany u mnie w JWPlayer. Ewentualnie czy znacie może jakiś hosting plików który ma stałe linki do plików (większość sama generuje linki typu: serv12, później serv8) Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do udzielania się w tym temacie Kamil Michalski |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona CDA jest tylko przykładem bo myślę nad serwerem PutLocker tylko żeby ominąć reklamy z ich playera a dostać sam link pliku video który będzie odtwarzany u mnie w JWPlayer. Po pierwsze jest to wątpliwe moralnie, a po drugie na 100% niezgodne z prawami autorskimi/regulaminami poszczególnych serwerów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze jest to wątpliwe moralnie, a po drugie na 100% niezgodne z prawami autorskimi/regulaminami poszczególnych serwerów. Projekt wewnętrzny, chodzi o to żeby to dokonać a nie od razu upubliczniać, innymi słowy chce zobaczyć że jestem w stanie tego dokonać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Od razu powiem, nie mam zamiaru łamać praw autorskich oraz regulaminów różnych serwerów. Bo są hostingi na których nie jest to zabronione, z tego co mi wiadomo na putlocker też nie ma o tym wzmianki w regulaminie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował k4michalski 30.01.2014, 17:35:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuj url do stron, i do plików *.flv, w przypadku gdy wystąpi problem wyciągaj sobie ze źródła strony nowy link, lub też okresowo cronem aktualizuj linki. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie pomagamy w obchodzeniu zabezpieczeń. Zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:58 |