Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Generowanie nowych linków
k4michalski

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Jako że każdy powinien się rozwijać od jakiegoś czasu pracuję nad wewnętrznym projektem.
Dokładnie ma to być portal do odtwarzania filmów online, obsadziłem JWPlayer.
Tytuły, opisy, link do video pobierane z Bazy Danych.

Ściągnąłem przykładowy link do filmu .flv ze strony CDA.
Umieściłem w Bazie Danych, wszystko ładnie działało... do czasu... może minęło z 12 godzin, i link wygasł.
Player wyświetla komunikat: "Error loading media: File not found"

I tu jestem w kropce, bo wiadomo że jeśli przyszło by żeby taki projekt opublikować na internecie to wiadomo że co 12 godzin nikt nie będzie aktualizował linków. (których zapewne byłoby krocie)
Pomógłby mi ktoś w napisaniu skryptu który co jakiś czas albo po wejściu na filmik aktualizował link ? Ewentualnie jakieś gotowe rozwiązanie.

Strona CDA jest tylko przykładem bo myślę nad serwerem PutLocker tylko żeby ominąć reklamy z ich playera a dostać sam link pliku video który będzie odtwarzany u mnie w JWPlayer.

Ewentualnie czy znacie może jakiś hosting plików który ma stałe linki do plików (większość sama generuje linki typu: serv12, później serv8)

Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do udzielania się w tym temacie
Kamil Michalski
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
sowiq

-----

Cytat(k4michalski @ 30.01.2014, 17:16:59 ) *
Strona CDA jest tylko przykładem bo myślę nad serwerem PutLocker tylko żeby ominąć reklamy z ich playera a dostać sam link pliku video który będzie odtwarzany u mnie w JWPlayer.

Po pierwsze jest to wątpliwe moralnie, a po drugie na 100% niezgodne z prawami autorskimi/regulaminami poszczególnych serwerów.
+Quote Post
k4michalski

-----

Cytat(sowiq @ 30.01.2014, 17:23:33 ) *
Po pierwsze jest to wątpliwe moralnie, a po drugie na 100% niezgodne z prawami autorskimi/regulaminami poszczególnych serwerów.

Projekt wewnętrzny, chodzi o to żeby to dokonać a nie od razu upubliczniać, innymi słowy chce zobaczyć że jestem w stanie tego dokonać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Od razu powiem, nie mam zamiaru łamać praw autorskich oraz regulaminów różnych serwerów. Bo są hostingi na których nie jest to zabronione, z tego co mi wiadomo na putlocker też nie ma o tym wzmianki w regulaminie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował k4michalski 30.01.2014, 17:35:06
+Quote Post
Wazniak96

-----

Zapisuj url do stron, i do plików *.flv, w przypadku gdy wystąpi problem wyciągaj sobie ze źródła strony nowy link, lub też okresowo cronem aktualizuj linki. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Kshyhoo

Grupa: Opiekunowie

Nie pomagamy w obchodzeniu zabezpieczeń. Zamykam.
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:58