![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
mam taki skrypt logowania i chciałbym żeby w sesji oprócz username był również widoczny id zalogowanego użytkownika i nie wiem jak to zrobić ![]()
jak wklepuje
mam tylko Array ( [user] => mariusz [logged] => 1 ) , a chce żeby było widoczne również id Czy muszę wykonać ponowny select z bazy na podstawie username i dopiero pobrać do sesji id? I drugie pytanie. Jak można zrealizować tworzenie katalogu na podstawie id nowo zalogowanych użytkowników. potrzebne jest mi to do dodawania zdjęć użytkowników i chcę żeby każdy user miał swój unikatowy katalog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak można zrealizować tworzenie katalogu na podstawie id nowo zalogowanych użytkowników. potrzebne jest mi to do dodawania zdjęć użytkowników i chcę żeby każdy user miał swój unikatowy katalog >> mkdir() Ten post edytował Turson 29.01.2014, 15:37:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
niestety cos jest nie tak, bo zamiast id=10 pokazuje id=1
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to zobacz co zawiera $valid...
var_dump( $valid); i bedziesz wiedzial gdzie problem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wyświetla null
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A wyswietlasz tam gdzie trzeba??
if( $valid ) { $success = true; $_SESSION['user']=$this->username; var_dump($valid); //TU MASZ TO WYSWIETLAC $_SESSION['user_id'] = $valid['id']; } poza tym fetchColumn zwraca tylko pierwsza kolumne, a tu masz pobrac caly wiersz. No chyba ze czystym przypadkiem tą pierwsza kolumną jest ID, to wowczas nie $valid['id'] a poprostu $valid. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
pojwia się
string(2)"10" i co z tym zrobić? |
|
|
![]()
|
|
toc napisalem:
to wowczas nie $valid['id'] a poprostu $valid. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki
jesteś wielki. a znajde gdzieś na forum jakis skrypt do zakładania katalogów na podtsawie id usera? |
|
|
![]()
|
|
dostales przeciez: mkdir()
Nic wiecej ci nie potrzeba. Wlacz wkoncu szare komorki. Wkoncu probujesz programowac, a bez tego sie nie obejdzie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:44 |