Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Bootstrap] Jeden plik ważniejszy od drugiego
LordRaven
post 29.01.2014, 12:08:05
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Mam problem z bootstrap i stylami, mam gotowy szablon (panel administracyjny) i chciałlbym w nim korzystać również z bootstrapa, jednak on nadpisuje mi już moje style :/ moje pytanie czy da się jakoś zrobić by mój plik css był ważniejszy od tego css`a od bootstrapa ? Bo niechce za bardzo grzebać w kodzie i przepisywać wszystkiego. Próbowałem zmienić kolejność plików css jednak nie przyniosło to żadnego rezultatu :/ Na googlach też nie znalazłem pomocy na ten problem. Macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu ?
Go to the top of the page
+Quote Post
widmo_91
post 29.01.2014, 12:16:48
Post #2

-----

radziłbym jednak pozmieniać albo skorzystać z jakiegoś gotowca.
Co do aktualnego rozwiązania:
- można pisać bardziej szczegółowe selektory
- używać !important
- wkleić plik do źródła strony
+Quote Post
rocktech.pl
post 29.01.2014, 12:21:46
Post #3

-----

Witam.

Zabrałeś się do tematu od złej strony. Każdy framework ma swoją filozofię. Góra nie zawsze przyjdzie do Mahometa.

Pozostaje ci dopasować swój css pod bootstrapa, inaczej zakręcisz się straszenie i wyjdzie ci potwór.

Na szęście twórcy bootsrapa przewidzieli takie sytuacje smile.gif

Używanie bootstrapa z less - http://bootstrap.lesscss.ru/less.html
Trochę na skróty ale ten kreator ci pomoże - http://bootstrap.lesscss.ru/download.html#variables

Dalej upierasz się na nadpisywanie stylów bootstrapa. Kieruj się jedną zasadą im bliżej elementu znajduje się deklaracja tym ma większą ważność. Jeżeli chodzi o priorytety selektorów to zapraszam do lektury specyfikacji - http://www.w3.org/TR/css3-selectors/#specificity

Ten post edytował rocktech.pl 29.01.2014, 12:27:08

--------------------
Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore

I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim

Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek
+Quote Post
LordRaven
post 29.01.2014, 19:09:58
Post #4

-----

Dzięki wam za pomoc, przerobiłem jednak layout pod bootstrapa, bo rzeczywiście potwór by z tego wyszedł.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.06.2025 - 06:41