![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytanie jak w temacie. Generować im jakąś nazwe i normalnie tworzyć przez create, czy może mysql ma jakieś funkcje które tworzą taką tymczasową tabelę?? Nie znam się na tym za bardzo. Pomóżcie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
http://www.mysql.com/doc/en/CREATE_TABLE.html
http://www.mysql.com/doc/en/Temporary_tabl...e_problems.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiedzmy że mam już tą tabele tymczasową, ale chce zrobic porcjonowanie wyników....... Jak zrobić żeby nie stracić tej tabeli bo z tego co się orientuję to po odwołaniu się do następnej powiedzmy 10 wyników, ta tabela zostanie skasowana?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A czy na pewno potrzebujesz tabelę tymczasową?
Pozatym chcesz odwoływac się do: a) kolejnych 10 wyników w TEMPORARY? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
bo mój problem jest taki: mam kilka tabel, każda o innej strukturze, a musze zrobic wyszukiwarke. Pomyślałem że najlepiej będzie tworzyć tabelę tymczasową, robić zapytania do tamtych tabel i ich wyniki zapisywać do tabeli tymczasowej, a później zrobić porcjonowanie wyników.
Może spróbuje lepiej to wytłumaczyc: tabela1: id, nazwa_dokumentu, pole3, pole4 tabela2: id, nazwa_instytucji, pole3, pole4, pole5, pole6 itd. no i ma wyszukiwarka działać na tych tabelach |
|
|
![]()
|
|
Komplikujesz sobie życie. Osobiście zrobiłbym dwa zapytania a wyniki wyświetlił:
Kod --Znaleziono w dokementach:
#lista --Znaleziono w instytucjach: #lista2 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:41 |