![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zbiór plików TXT jak zrobić aby php wyszukiwał słowa jakie mu podamy we wszystkich tych plikach a wynik zwracało jako link do tego pliku?
np podaje słowo "dupa" i wyswietla sie ze jest ono w pliko 2.txt i 3.txt odrazu jest link do tego pliku sprawdza oczywiscie czy nie ma go terz w pozostalych plikach reszta bajerów jest już zbędna byle by zwracał link do danego pliku *.txt w którym danes łowo choć raz się znalazło :?: :?: :?: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaskoczyles mnie tym pytanie Olus 8O 8O
Masz przeciez skrypt do przeszukiwania katalogow i wydawania ich wartosci NIE? to teraz to przerobic to juz moja laska by to chyba zrobila (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Kod $katalog="."; //podaj sciezke do katalogu
$slowo=""; //podaj slowo jakiego szukasz $slowo=strtolower($slowo); $kartoteka=opendir($katalog); while($plik=readdir($kartoteka)){ if($plik!="." && $plik!=".."){ if(substr_count($plik,".")!=0){ $plik_k=$katalog."/".$plik; $tmp_tab=file($plik_k); $zawartosc=strtolower(join("",$tmp_tab)); if(substr_count($zawartosc,$slowo)!=0){ echo "<a href="$plik_k">$plik</a>"; } } } } nie rozroznia pisowni ignoruje wielkosc liter przy wyszukiwaniu:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MAsz dziewczyne??
fajnie CI a co do skryptu :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że się nie możesz doczekać Hydeparku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@OLUS
Cytat MAsz dziewczyne??
a no :wink: Cytat fajnie CI
prawda @MISTYCUS Cytat Widzę, że się nie możesz doczekać Hydeparku
kto ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @MISTYCUS
Cytat Widzę, że się nie możesz doczekać Hydeparku
kto ? Olus :!: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:17 |