![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomózcie proszę, bo juz sie zakręciłem zupełnie. Mam dane, ale z rysowaniem tego juz problem.
Ale po kolei. Są dwie tabele: drivers i graph. W pierwszej sa kierowcy, w drugiej sa zapisywane dane ich statusów w poszczególnym tygodniu (np "w aucie") Wygląda to tak: ![]() Jedynki sa wpisane tylko na razie,zeby coś było widać. Najpierw wyciągam z bazy dane:
nastepnie rysuję sobie wiersze i komórki:
N i wiem,że w rysowaniu kkomórek jest zle bo póki co mam puste komórki i ani tak ani siak. Poprosze o pomoc. -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze zacznij od poprawnego przygotowania danych. To co ty wybrales to najgorszą z mozliwych opcji...
http://nospor.pl/grupowanie-wynikow.html Majac juz poprawnie i optymalnie przygotowane dane, nie wiem w czym problem. Lecisz po userach i generujesz wiersz dla kazdego usera. Standarrdowo generujesz komorki na numer i nazwisko, a potem generujesz komorki tyle ile masz tych tygodni. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to mam tyle tak? I dalej stoję.
![]()
-------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To zamiast stac, usiadź i przecytaj co masz napisane i podane na tacy w linku co ci podalem
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
przecież widze, ale ty nie widzisz,ze ja uzywam PDO i musze jakoś to przepisać. sek w tym,że maam chyba pomroczność jasną i nic mi nie wychodzi. Naprawde nie chcesz napisać kilka linijek,zeby nakierowac?? Dla was to proste a ja dłubie to 3 dzień bez skutku.
-------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ale ty nie widzisz,ze ja uzywam PDO No bez zartow.... co ma piernik do wiatraka? U mnie sa pobrane dane z zapytania i ty musisz pobrac danez z zapytania. Pozniej obrobka jest taka sama niezaleznie czy to PDO czy nie.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok ok
![]()
wyświetlam:
i mam: ![]() Niby ok, ale co tu dopisac w wyświetlaniu, zeby puste komórki pokazało jak nie ma danych ![]() mogę zronbić srodkowa pętle tak:
i wynik: ![]() ale ciągle nie wskakuja komórki na swoje miejsca. -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Gdy wyswietlasz dany wiersz, to masz w nim zrobic petle po tygodniach i dopiero w tej petli, jesli dany user ma dane z tego tygodnia, to wyswietlasz komorke z danymi, jak nie ma, to wyswietlasz pustą komorke
|
|
![]()
|
|
No własnie sek w tym jak w tym konkretnym przypadku, jeżeli nie mam wpisanych danych dla wszystkich tygodni dla usera. Ta tabelka słuzy min do właśnie wpisywania tych danych. Klika sie komórke , otwiera sie okienko modalne które pobiera data-week i data-driver_id i ajaxowo juz wszystko tam pokazuje i zapisuje. To działa super. Brakuje tylko tego gównianego wyswietlania tabelki.
Wiem,ze mnie zmuszasz do myslenia - i dobrze, ale chyba czegos nie trybie albo nie wiem. Pewnie trzeba jeszcze jakaś pętke w smarty zastosowac albo cos.. bo musze jakoś zadac ten warunek,że jeżeli nie ma danych to ma byc pusta komórka, a jak ma dane to np zakolorowana kolorem danego statusu (to akurat nie problem) -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Pseudokod:
petla po userach { TR TD - numer wiersza TD - imie nazwisko petla po tablicy z tygodniami { TD - jesli aktualny user ma dane dla aktualnego tygodnia to wyswietl te dane, jak nie to - } } gdzie tablica z tygodniami to tablica, w ktorej trzymasz wszystkie tygodnie jakie mogą byc: 1,2,3,4...... 52 I juz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ja to wszystko kumam, sęk w tym,ze nie mam tablicy w której trzymam wszystkie tygodnie. spójrz w kody - rysuje tygodnie za pomoca pętli
Jedyne co moge tu pobrac to $smarty.section.arty.rownum gdzie ta wartosc jest numerem tygodnia właśnie. Juz próbowałem:
czyli jeżeli jest week i jeżeli on sie równa nr w pętki to wyswietla tak a jak nic nie ma to inaczej - bez skutku a raczej inne cuda wychodzą Ty mi dobrze przekazujesz i ja to rozumiem dokładnie, problem tkwi tylko w odpowiednim tego wpisaniu. -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
{if $plsc[$idc][arty].week and $smarty.section.arty.rownum == $plsc[$idc][arty].week}
Widac ten warunek nie jest prawdziwy. Sprawdz co zawiera dokladnie kazdy element, ktory tu porownujesz i bedziesz mial odpowiedz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:54 |