![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawia mnie czy jest możliwość uzupełnienie formularza przez curl gdy jest zabezpieczone przez JavaScript jak np. w serwisie tablica.pl ![]() Chodzi mi dokładniej o argument name Kod <input type="text" value="" name="data[title]" class="text x-normal light br4 xxx-long2 required {maxtext:70, mintext:6}" id="add-title"> Jeśli ktoś coś wie proszę o info ![]() Ten post edytował Wazniak96 23.01.2014, 14:48:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, to rozumiem. Tylko teraz chcę uzupełnić ten formularz przy pomocy PHP. I taka zagadka dla mnie czy jest to możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób ten klucz pobrać
![]() I czy w ogólne gra jest warta świeczki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, to rozumiem. Tylko teraz chcę uzupełnić ten formularz przy pomocy PHP. I taka zagadka dla mnie czy jest to możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób ten klucz pobrać ![]() I czy w ogólne gra jest warta świeczki ![]() wg. mnie przy rozbudowanych aplikacjach JS gra nie jest warta świeczki, gdyż musiałbyś zrozumieć sposób komunikacji aplikacji z serwerem by tą aplikację naśladować... ale jest kilka prostych rozwiązań... ja najbardziej preferuję bibliotekę Qt C++ gdzie w tej bibliotece masz też webkit, a sama biblioteka mimo iż C++ to ma bardzo dobrą dokumentację, dodatkowo pomyśleli nad zarządzaniem pamięcią choć sam preferuję inteligentne wskaźniki... kolejnym z rozwiązań które ułatwi Ci zadanie gdzie nie będziesz musiał tak analizować logiki aplikacji i co się dzieje po drodze to napisanie pluginu w JS do którejś przeglądarki... nie jestem też pewien gdyż czytałem dawno ale na windows 8 pisząc aplikację w JS chyba też masz dostęp do jakiegoś API przeglądarki... pozostaje Ci dokonać wyboru i wybrać któreś z powyższych rozwiązań... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli jednak gra nie warta świeczki, w każdym razie serdeczne dzięki za pomoc i rozjaśnienie nieco sprawy.
![]() Nie ukrywam, że chodziło mi tutaj o napisanie niejakiego automatu do automatycznego wypełniania tego typu formularzy, ale pewnie po to właśnie jest tak zrobione, aby tego uniknąć takim laikom jak ja ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:13 |