Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Uzupełnianie formularza przez curl a JavaScript
Wazniak96
post 23.01.2014, 14:44:59
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

zastanawia mnie czy jest możliwość uzupełnienie formularza przez curl gdy jest zabezpieczone przez JavaScript jak np. w serwisie tablica.pl smile.gif

Chodzi mi dokładniej o argument name
Kod
<input type="text" value="" name="data[title]" class="text x-normal light br4 xxx-long2 required {maxtext:70, mintext:6}" id="add-title">

Jeśli ktoś coś wie proszę o info smile.gif

Ten post edytował Wazniak96 23.01.2014, 14:48:00
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Tuminure
post 23.01.2014, 15:30:13
Post #2

-----

Chodzi o to name?
  1. name="data[title]"

Jeżeli tak, to te pole nie jest w żaden sposób zabezpieczone na tablicy. Zostaje wysłany po prostu klucz o nazwie data[title]
+Quote Post
Wazniak96
post 23.01.2014, 15:36:45
Post #3

-----

No tak, to rozumiem. Tylko teraz chcę uzupełnić ten formularz przy pomocy PHP. I taka zagadka dla mnie czy jest to możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób ten klucz pobrać wink.gif

I czy w ogólne gra jest warta świeczki tongue.gif
+Quote Post
zegarek84
post 23.01.2014, 23:05:51
Post #4

-----

Cytat(Wazniak96 @ 23.01.2014, 15:36:45 ) *
No tak, to rozumiem. Tylko teraz chcę uzupełnić ten formularz przy pomocy PHP. I taka zagadka dla mnie czy jest to możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób ten klucz pobrać wink.gif

I czy w ogólne gra jest warta świeczki tongue.gif

wg. mnie przy rozbudowanych aplikacjach JS gra nie jest warta świeczki, gdyż musiałbyś zrozumieć sposób komunikacji aplikacji z serwerem by tą aplikację naśladować...

ale jest kilka prostych rozwiązań... ja najbardziej preferuję bibliotekę Qt C++ gdzie w tej bibliotece masz też webkit, a sama biblioteka mimo iż C++ to ma bardzo dobrą dokumentację, dodatkowo pomyśleli nad zarządzaniem pamięcią choć sam preferuję inteligentne wskaźniki... kolejnym z rozwiązań które ułatwi Ci zadanie gdzie nie będziesz musiał tak analizować logiki aplikacji i co się dzieje po drodze to napisanie pluginu w JS do którejś przeglądarki... nie jestem też pewien gdyż czytałem dawno ale na windows 8 pisząc aplikację w JS chyba też masz dostęp do jakiegoś API przeglądarki... pozostaje Ci dokonać wyboru i wybrać któreś z powyższych rozwiązań...

--------------------
Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.

+Quote Post
Wazniak96
post 24.01.2014, 00:43:28
Post #5

-----

Czyli jednak gra nie warta świeczki, w każdym razie serdeczne dzięki za pomoc i rozjaśnienie nieco sprawy. wink.gif

Nie ukrywam, że chodziło mi tutaj o napisanie niejakiego automatu do automatycznego wypełniania tego typu formularzy, ale pewnie po to właśnie jest tak zrobione, aby tego uniknąć takim laikom jak ja laugh.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:13