![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzyłem stronę w php w oparciu o Webserver. Kiedy przeniosłem ją na VirtualBoxa zaczęły się problemy. Kiedy chcę wrzucić zdjęcie do galerii, wyskakuje mi taki błąd:
Warning: move_uploaded_file(/usr/local/apache/htdocs/upload/images/afri op.png) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/local/apache/htdocs/wysylanie_zdjec.php on line 19 a za nim szereg innych błędów, które są spowodowane tym pierwszym. Jak mogę sobie z nim poradzić? Proszę o odpowiedzi i wytłumaczenie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowałeś zmienić prawa dostępu do katalogu w którym zapisujesz pliki ?
-------------------- Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś to próbowałem robić, ale nie wiem czy robiłem to dobrze(ten sam błąd przy wrzucaniu plików). Mógłbyś mi to wytłumaczyć jak to się robi?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli system to linux, to wystukaj poniższe komendy. Nie będziesz miał już z tym problemu.
cd /usr/local/apache/htdocs/ chmod -R 777 * Nie jest to bezpieczne, ale szybko łata problem ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jeżeli system to linux, to wystukaj poniższe komendy. Nie będziesz miał już z tym problemu. cd /usr/local/apache/htdocs/ chmod -R 777 * Nie jest to bezpieczne, ale szybko łata problem ;] to nie jest rozwiązanie problemu. To tak jakbyś pojechał do mechanika, że świeci Ci się kontrolka od absu, a on by wymontował żarówkę... @Jadranko katalog do którego wgrywasz pliki musi mieć uprawnienia do zapisu dla użytkownika na którym odpalony jest serwer http. najlepiej zmienić właściciela tego katalogu na tego użytkownika i powinno działać przy prawach 644 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 16:49 |