![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam nadzieję, że na tym forum znajdę pomoc. Kupiłem sklep oparty na OSCommerce (nie wnikajmy czy jest to dobry wybór czy nie, mi generalnie odpowiada). Mam taki problem, iż nie mogę wstawiać obrazków przy produktach. Gdy klikam na ikonkę wybrania obrazka, zamiast załadowania się panelu wyboru gdzie są widoczne pliki i foldery, wyskakuje mi taki oto błąd: The requested URL /panel/includes/javascript/FCKeditor/editor/filemanager/browser/default/index.html was not found on this server. Żeby było śmieszniej, u człowieka, który stworzył ten sklep, dodając różne dodatki i własne przeróbki, ten błąd nie występuje. Jest tak faktycznie ponieważ wstawia różne testowe produkty i bez problemu pojawiają się zdjęcia itp. U mnie natomiast to nie działa. Żeby było śmieszniej kiedyś działało, od tamtej pory nie było nic zmieniane. Obecnie też 1 raz na kilkadziesiąt prób to zaskoczy, ale na tym się kończy. Próbowałem też wprowadzać obrazki na innym komputerze, w pracy. Efekt ten sam. Błąd. Kompy są różne, są na nich różne Windowsy (na 1 Vista, na drugim XP). Błąd wyrzuca na różnych przeglądarkach i na Firefoxie i na Chrome. Do tego mam problem z tym, że nie tworzą się miniaturki automatycznie, ale to podobno wina skryptu java (choć twórcy sklepu one się robią, a mi nie). Błagam, pomóżcie bo ja już nie wiem co to może być (firma od której kupiłem ten sklep też już nie wie o co może chodzić). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Najwidoczniej wina jest po stronie serwera a nie komputerów
![]() Wklej kod pliku konfiguracyjnego edytora. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
I nawet jeśli wina jest po stronie serwera to akurat u gościa z firmy, która robiła sklep to będzie działało a u mnie nie?
Hosting wziąłem swój, na ovh. Nie wiem dokładnie, o który plik konfiguracyjny chodzi. O "fckconfig.js" ? Jeśli tak, to jak mam wkleić tutaj całą jego treść? Mam info, że treść posta jest za długa :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżka na pewno prawidłowa? Spróbuj z bezwzględną
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
O "fckconfig.js" ? Jeśli tak, to jak mam wkleić tutaj całą jego treść? Mam info, że treść posta jest za długa :/ Co Ty tam trzymasz, przepis na zdrowe małżeństwo? ;p Dobra:
Spróbuj użyć ścieżki bezwzględnej, jak radzi Turson:
Jakoś tak, bo nie wiemy, gdzie trzymasz edytor... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Panowie, nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście pomogło, ale na razie działa
![]() Powiedzcie tylko czy dobrze zrobiłem. W pliku fckconfig.js zamieniłem linijkę: FCKConfig.CustomConfigurationsPath = '' ; na: FCKConfig.BaseHref = 'http://www.strona.pl/includes/fckeditor/' ; oczywiście z moim adresem i zadziałało. Ciekaw tylko jeszcze jestem co się sypnęło i dlaczego, że mi nie tworzy miniaturek zdjęć automatycznie po ich załadowaniu. |
|
|
![]()
|
|
FCKeditor tworzy miniaturki? Pierwsze słyszę...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
No nie tworzy, tak tylko napisałem bo mnie już dobija powoli ten sklep :/ Kiedyś wszystko działało, a teraz się sypie niewiadomo dlaczego.
Napisz mi czy dobrze zrobiłem, że linijkę nr 1, którą podałeś "FCKConfig.CustomConfigurationsPath = '' ;" zamieniłem na FCKConfig.BaseHref = 'http://www.strona.pl/includes/fckeditor/' ; Czy może miała zostać, a konkretną ścieżkę miałem podać w linijce nr9 FCKConfig.BaseHref = 'http://localhost/aaa/includes/fckeditor/' ; |
|
|
![]()
|
|
A działa? Jak działa, wrzuca pliki do folderów, to ok.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
-out- |
![]()
|
Goście ![]() |
Na razie jest ok
![]() Zobaczę jutro na drugim kompie. Bo dzisiaj gość z firmy też niby zrobił zmiany i działało, ale później jak wróciłem do domu to już nie działało ![]() Dam znać jutro. |
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
No i lipa. Dzisiaj już to nie działało.
A ma ktoś pomysł co to może być. Błąd jest taki: The requested URL /panel/includes/javascript/FCKeditor/editor/filemanager/browser/default/index.html was not found on this server a więc odwołanie do pliku index.html Natomiast jeśli czasami edytor się uruchomi, to w ścieżce dostepu można znaleźć: /panel/includes/javascript__/FCKeditor/editor/filemanager/browser/default/browser.html?Type=Image&Connector=connectors/php/connector_form.php a więc odwołanie do browser.html O co chodzi? Bo ja zgłupiałem. |
|
|
![]()
|
|
A fizycznie pliki są na serwerze? Podaj w końcu adres. I jak masz skonfigurowane poniższe linie:
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Konfiguracja jest taka:
var _FileBrowserLanguage = 'php' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py var _QuickUploadLanguage = 'php' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py // Don't care about the following two lines. It just calculates the correct connector // extension to use for the default File Browser (Perl uses "cgi"). var _FileBrowserExtension = _FileBrowserLanguage == 'perl' ? 'cgi' : _FileBrowserLanguage ; var _QuickUploadExtension = _QuickUploadLanguage == 'perl' ? 'cgi' : _QuickUploadLanguage ; Pliku index.html nie ma na serwerze. |
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nikt już nic nie doradzi?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
www.otosek.pl
Tylko tam na razie nie ma podpiętego tego sklepu ponieważ jest tworzony, ale wiesz co zrobić żeby go zobaczyć, prawda ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie mogę znaleźć edytora na serwerze, więc podaj ścieżkę do katalogu.
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
www.otosek.pl/panel/includes/javascript/FCKeditor/editor/
|
|
|
![]()
|
|
Moja propozycja: podmień edytor na najnowszą wersję, masz jakiś staroć
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
--Bartek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam może za dziecinne pytanie, ale czy wystarczy jeśli po prostu ściągnąłem FCKEditor w wersji 2.4.10 (to chyba najnowsza, tak?) i po prostu np. Total Commanderem wrzucę go na serwer w miejsce tego starego zamieniając pliki i foldery?
Napisałeś bowiem podmienić, więc dla mnie to jest po prostu skopiowanie innego folderu na miejsce starego. Wersją, którą znalazłem jest najświeższa? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:38 |