![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
mam problem z dołączeniem dwóch bibliotek: php_gd.dll, php_gd2.dll W pliku php.ini mam wpisy: extension=php_gd.dll extension=php_gd2.dll oraz extension_dir= c:\php próbowałem też: extension_dir= c:\php\ w obu przypadkach pojaiwa mi się komunikaty: Unknown(): Unable to load dynamic library 'c:\php\php_gd.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. oraz Unknown(): Unable to load dynamic library 'c:\php\php_gd2.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. Pliki: php_gd.dll, php_gd2.dll mam w katalogu c:\php\ jak dokładnie powiniem wyglądać wpis w php.ini? extension_dir= ![]() Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
php pocz -> serwery
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2004 Skąd: Oleśnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
człeku te pliki to Ty masz wrzucić do bibliotek php a nie do ogolnego folderu. przykład: C:/SERWER/php/DLLS Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
THX za odpowiedź, ale
to nie działa ![]() mam taki folder z bibliotekami: C:\php\ext i taki wpis w php.ini: extension_dir = "C:\php\ext" phpinfo() prawidłowo wykrywa extension_dir, ale po usunięciu średników przed bibliotekami gd nadal pojawia się: "....unable to load dynamic library..." ;extension=php_fdf.dll ;extension=php_filepro.dll extension=php_gd.dll extension=php_gd2.dll ;extension=php_gettext.dll |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Czy te rozszerzenia, które próbujesz załadować są od tej samej wersji php?
2. Spróbuj zmienić Kod extension_dir = "C:\php\ext" na Kod extension_dir = "C:/php/ext" (slashe w dugą stronę).3. Po co ładujesz jednocześnie gd i gd2? IMHO wystarczy Ci jedna. -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
Mam php Version 4.3.0, i biblioteki do wersji 4 pobierałem z
http://kromann.info/php4.php dokładnie >> (PHP4 binaries for Win32) z tymi slash'ami też próbowałem (wpisywałem shlashe i backslashe) właściwie to chciałęm dołączyć tylko php_gd2.dll, ale teraz to już bym chciał dołączyć obojętnie którą. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:33 |