![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje mozliwość załadowania do ramki strony wywoływanej metodą
header('location:...") ? Chodzi o to, ze mam strony oparte na formularzach i przejscie od jednej strony do innej opiera się często (siłą rzeczy) przez header. Użyłbym <a href> , ale w tym przypadku to niemożliwe. Nie chcę też za każdym razem ładować całej grafiki. Wydaje mi się, że ramki w tym przypadku byłyby najlepszym rozwiązaniem. Ogranicza mnie tu z kolei header(), który wiadomo, ładuje całą stronę. Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że ramki nie są eleganckim sposobem i stosują je przeważnie początkujący wembmastrzey. Co do grafiki to po pierwszym załadowaniu grafiki kolejne odświeżene strony powinno ładować gfx z komputera użytkownika... Może da się to jeszcze bardziej wymusić przez jakieś parametry cache w header, ale to byś musiał poszukać.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadza sie, nie sa eleganckim sposobem ale skutecznym i optymalnym.
Po przeszukiwaniu bazy z 1000-em rekordow, i wyrzuceniu tego jako podzielonego na strony wyniku , otrzymujemy, przy zalozeniu 5 tabel na strone, ogromne ilosci stron, przy ktorej istnieje koniecznosc zaladowania kazdej strony od nowa. Jest to, wydaje mi sie bardzo nieoptymalne i "zasobozerne". Po co mam ladowac cala grafike, kiedy moge tylko zmieniac zawartosc ramki Myslalem, ze moze jest jakis ciekawy i elegancki sposob na rozwiazanie tego problemu Dzieki sf. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:56 |