![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam taką zagwozdkę - robię zapytanie do bazy, dostaję ileś tam wierszy. Tu nie ma problemu. Jednak chciałbym je mieć nie w formie tekstu, ale tabelki, gdzie każda wartość miałaby po prostu swoją komórkę.
Z tym też nie ma problemu, poza jednym - jak zrobić, aby tabelka miała nazwy kolumn w pierwszym wierszu? To co poniżej, zwraca ładną tabelkę, ale oczywiście bez nazw kolumn. Mój php: <?php if(isset($_POST['R50'])){ $R50 = $_POST['R50']; $host = "localhost"; $user = "user"; $pass = "pass"; $db = "baza"; $connection = mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Unable to connect!"); mysql_select_db($db) or die ("Unable to select database!"); mysql_query("SET CHARACTER SET utf8"); mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); $query = "SELECT ID, Imie, Nazwisko, Biuro, JG FROM `tabela` WHERE `status` LIKE 'wartosc_statusu' AND `$R50` =1 ORDER BY `tabela`.`BIURO` DESC "; $result = mysql_query($query) or die ("Error in query: $query. ".mysql_error()); if (mysql_num_rows($result) > 0) { echo "<table cellpadding=10 border=1>"; while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<tr>"; echo "<td>".$row[0]."<br>"."</td>"; echo "<td>" . $row[1]."</td>"; echo "<td>".$row[2]."</td>"; echo "<td>".$row[3]."</td>"; echo "<td>".$row[4]."</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; } else { echo "No rows found!"; } mysql_free_result($result); mysql_close($connection); } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Uzywaj BBCODE!
2) Skoro w SELECT wymieniasz jakie chcesz kolumny pobrac, to za bardzo nie rozumiem jaki masz problem, by te kolumny wyswietlic jaki pierwszy wiersz tabelki.... Przeciez wiesz co chcesz miec. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co w linku powyżej ale lepiej, niech ludzie przychodzą tutaj, a nie chodzą gdzieś indziej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 06:54 |