![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam prostego skryptu komentarzy PHP, może wykorzystywać mysql.
Dobrze by było gdyby posiadał paginację np. na jednej stronie pokazywał 20 komentarzy. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gotowca w PHP raczej nie znajdziesz bo komentarze powinny być powiązane z jakimś obiektem np. wpisem więc i tak wymagać to będzie jakieś konfiguracji / integracji.
A może coś w stylu: https://developers.facebook.com/docs/plugins/comments/ niekorzystałem ale domyślam się, że opiera się url. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 27 Dołączył: 5.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wykonujesz takie zapytanie SQL do bazy:
I tworzysz skrypt: Powyższy skrypt możesz wstawić w dowolnym pliku i w dowolnym jego miejscu - będzie pobierana zmienna $_SERVER['SCRIPT_NAME'] i wysyłana z komentarzem do bazy, a potem wyświetlane będą tylko te komentarze, które będą przyporządkowane do określonej nazwy pliku. Jeśli natomiast zmienisz nazwę jakiegoś pliku, to tu już jest problem - w takim wypadku wystarczy jednak wykonanie zapytania: Natomiast jeżeli strony mają parametry GET w URL-ach, to konieczne będzie dodanie do SCRIPT_NAME tych parametrów (w czwartej linii kodu). Z kolei 28. linijka (ze skryptem JS) służy do zabezpieczenia przed ponownym wysłaniem formularza (JavaScript sam przeładowuje stronę i użytkownik już widzi swój komentarz). Ten post edytował tomxx 20.01.2014, 13:25:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę odkopię temat, bo mam mały dylemat właśnie z formularzem komentarzy, też wykorzystuję 'textarea' i do tego mam pytanie. Jak wpiszę tam tekst na dwie trzy linie, gdzie w momęcie przechodzenia z jednej do drugiej linii wykorzystuję 'Enter' to wyświetla mi się to później w jednym ciągu. W skrócie mówiąc jak zapisać przejście do następnej linii?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Ci dobry człowieku, wiedziałem że to jakaś pierdoła, nawet się z tym gdzieś spotkałem a nie sprawdziłem tego nawet (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:38 |