![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jestem w trakcie pisania galerii w PHPie. Jest to mój pierwszy projekt w tym języku, wcześniej niestety miałam tylko kilka wykładów, po czym rzucono mnie na głęboką wodę... i tak o to zwracam się do Was z problemem.
Poniższy kod zrobiłam na podstawie kodu z pewnej książki, trochę go przekształcając pod swoje wymagania. Służy on do uploadu obrazów, ale przy próbach wrzucenia jakiegoś zdjęcia (wg wytycznych - do 1MB, format .jpg lub .png) wyskakują mi błędy: Warning: move_uploaded_file(/usr/local/apache/htdocs/images/oryginalne/tumblr_lwr67cmtul1qickddo1_500.png) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/local/apache/htdocs/ProjektWAI/wyslij.php on line 49 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpmCPCiU' to '/usr/local/apache/htdocs/images/oryginalne/tumblr_lwr67cmtul1qickddo1_500.png' in /usr/local/apache/htdocs/ProjektWAI/wyslij.php on line 49 Bardzo proszę o jakieś rady. Podana linia 49 to ta zawierająca ostatniego if'a - tutaj nr 22. Niestety sama nie potrafię tego ogarnąć.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy zastanowić się nad treścią błędu, głównie chodzi mi o wyrażania "failed to open stream", "Permission denied" - na pewno jest o tym nie jeden wpis w Google.
Skrócie - brak uprawnień do zapisywania w folderze, sprawdź chmody/własności. Ten post edytował markonix 20.01.2014, 00:56:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() Nie chcę już zaśmiecać forum, mam znowu pewiem błąd, ale dotyczy on pliku z rejestracją użytkowników. Szukałam informacji na ten temat w googlach, ale niestety nadal nie wiem jak trzeba przekształcić kod by był poprawny. Błąd: Fatal error: Call to a member function addChild() on a non-object in /usr/local/apache/htdocs/ProjektWAI/nowa_rejestracja.php on line 43 W podanym fragmencie kodu jest to linijka nr 3.
Chcę tutaj, aby powstał mi plik xml o strukturze:
Użytkownik jest tutaj korzeniem, nie dzieckiem. Czy błąd wynika z tego? Odświeżam :X Problem w moim drugim poście. Ten post edytował malinka94 20.01.2014, 23:05:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skasuj @ z 1 linijki, bo może tam nie ma w ogóle pliku. Zrób sobie var_dump($xml) i zobacz co tam siedzi.
Ten post edytował IceManSpy 20.01.2014, 23:27:36 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:42 |