![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
czy moglibyście przedstawić mi najprostszy sposób skonstruowania 'strony' (opartej na klasach), w której automatycznie zmienia się tytuł, opis, słowa kluczowe i nawigacja po otworzeniu danego modułu (includowanej strony) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie takie proste
![]() ja zrobiłbym to tak kernel wywołuje poszczególne klasy przez singleton ( db, modules, config, session_handler, error_handler i inne duperele) i juz strona główna tworzy nowy obiekt kernel i wywołuje moduł strona głowna albo coś takiego i moduł jest odpowiedzialny za wygenerowanie treści dla szablonu, na koniec wszystko jest ładowane w smarty/cos podobnego tak w duzym skrocie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Do tego momentu co napisałeś to sam doszedłem :]. Jednak schody zaczęły się w momencie:
Cytat juz strona główna tworzy nowy obiekt kernel i wywołuje moduł strona głowna albo coś takiego i moduł jest odpowiedzialny za wygenerowanie treści dla szablonu Mógłbyś podać przykładowy kod dla modułu i dla klasy kernel składającej stronę w całość ? |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne
strona główna
kernel
module
Ten post edytował bela_666 7.11.2004, 11:30:22 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:00 |