![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie mogę sobie poradzić z zamianą tekstu z tabeli w MYSQL na tabele na stronie. Tabela w mysql wygląda mniej więcej tak: id_grupy|GODZ| PN|WT|SR|CZ|PT ,a dane chciałbym podawać w formie: dasdas;dasdas;;dasdsadsa;dasdas;das gdzie 2 sredniki pod rząd tworzą puste pole chciałbym, aby każde pole z tabeli mysql zamienialo na kolumnę na stronie. Czy jest taka możliwość? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W czym masz problem? W pętli tworzysz tabelę, wstawiasz do niej rekordy pobrane z bazy i tyle
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o zamianę tekstu z pola tabeli MySQL w formacie "dasdas;dasdas;;dasdsadsa;dasdas;das" na kolumnę w tabeli na stronie. Gdzie średnik będzie oznaczał przejście do następnego wiersza. I tak dla każdej kolumny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już się pogubiłem. W jednej kolumnie masz dane porozdzielane średnikami? explode() zwraca tablicę, z której możesz ułożyc tabele
|
|
|
![]()
|
|
Mam tabelę w bazie z polami:
id,id_grupy,godz,pn,wt,sr,czw,pt,sb,nd. Chciałbym, aby dla danej grupy wyswietlało mi plan w tabeli. Do bazy wprowadzałbym dane w następujący sposób: ID|id_grupy|Godziny |Poniedzialek |Wtorek | itd. 1 | 22 |8-10;10-12|Biologia; Chemia|Matma;Polski| a na stronie chcialbym otrzymac: |Godziny|Poniedzialek|Wtorek| |8-10 |Biologia |Matma| |10-12 |Chemia |Polski| Wyjaśniłem bardziej? refresh |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pokaż, co stworzyłeś do tej pory...
|
|
|
![]()
|
|
wiem, że ta pętla do tworzenia tabeli jest zła, nie mam pojęcia jak sobie poradzić z tym wyświetlaniem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przede wszystkim, naucz się pobierać dane z bazy. Wykonanie x zapytań praktycznie o to samo, nie jest najlepszym rozwiązaniem. Magiczne zapytanie.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie przecież nie pobrałeś nic z bazy... Kshyhoo dał ci linka jak pobrać
Powód edycji: [Kshyhoo]:
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem!:D Dzięki wielkie. Trochę nie ograniam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 18:41 |